UTA Arad continuă să se văicărească. Merge la TAS după decizia FRF!

FC Rapid 1923 a călcat UTA
FC Rapid 1923 a călcat UTA

UTA se teme că nu va promova! Oficializarea de către Federația Română de Fotbal a modului în care se va încheia acest sezon de Liga 2, ediția 2019/2020, a determinat-o pe UTA, liderul campionatului, să anunțe din nou că decizia este total nedreaptă în favoarea ei. Și că își va apăra interesele la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne). Primele șase clasate urmează să joace într-un play-off de promovare. În care vor intra cu punctele înjumătățite înaintea celor cinci etape pe care le vor avea de disputat. Restul echipelor din campionat vor lua vacanță până la următorul sezon, fără să retrogradeze, scrie liga2.prosport.ro.

UTA Arad continuă văicăreala în loc să-și vadă de fotbal

Extrem de vocali în această perioadă în care se simt nedreptățiți, altădată tăcuți și fără curaj de a comenta în fața federalilor pentru a nu-i supăra, oficialii echipei UTA amenință acum că va merge la TAS împotriva FRF.

„Decizia e luată în cadrul clubului nostru, sigur vom ataca hotărârea FRF. Considerăm că ni s-a făcut o mare nedreptate. Nu se poate ca trei sferturi dintre echipele de Liga a 2-a să intre în vacanţă şi să joace doar şase. Acelea după ce li se înjumătăţesc punctele. Mi se pare absurd.”

„Vom încerca să ne găsim dreptatea la TAS. Dacă decizia va fi trecută prin Comitetul Executiv. Vom juca pe teren, nu avem încotro, dar în tribunalul de la Lausanne oricum vom merge. Indiferent când e cazul. În iunie, iulie sau august. A mai fost un caz prin 2013, mi se pare când a jucat Rapid câteva meciuri în Liga 1 şi a venit decizia TAS şi a schimbat tot, readucând Chiajna în campionat”, a declarat, pentru Sport Arad, directorul sportiv al echipei UTA, Claudiu Drăgan.

CITEȘTE ȘI  Liga nimănui. 11 echipe orbecăie să ajungă în play-off pentru promovare

Promovarea directă era mai bună…

UTA, care avea un avans de 11 puncte față de echipele clasate pe locurile 2 și 3 în sezonul regulat, din care mai erau de disputat 14 etape, va intra în play-off cu cinci runde cu cinci puncte în fața acestora. Gruparea arădeană se simte nedreptățită. Fiindcă ar fi vrut să fie declarată direct promovată, iar restul echipelor să se lupte pentru al doilea loc promovabil și pentru cel de baraj de promovare. Toate cluburile care vor juca în play-off consideră că UTA este cea mai defavorizată, însă spun că așa s-a votat chiar de către echipe să se încheie acest sezon.