NEWS ALERT | Vești excelente de la Tribunal pentru ProRapid

ProRapid
Pe vremea în care suporterii veneau la ProRapid

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Tribunalul București a suspendat avizul de mediu pentru Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 1. Prin care deveneau construibile părți din Parcul Herăstrău, din Pădurea Băneasa, baza sportiva ProRapid și alte spații verzi din sectorul 1, a anunțat Nicușor Dan pe pagina de Facebook. Avizul a fost emis de Agenția pentru Protecția Mediului București. Asociația va merge în instanță si pentru anularea documentului. Acțiunea în instanță a fost inițiată de cinci ONG-uri. Asociația Salvați Bucureștiul, Fundația Eco-Civica, Asociația Salvați Cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi, Asociatia Cartierul Rezidential Drumul Stegarului – Odai și Asociația Protecția Lacului Băneasa.

Vestea bună pentru ProRapid, anunțată de Nicușor Dan

”Fără avizul de mediu, Gabriela Firea și Daniel Tudorache nu mai pot înainta cu PUZ-ul care ar fi desfigurat sectorul 1. Este procesul cu nr. 169 câștigat de Asociația Salvați Bucureștiul pe litigii de mediu, construcții și protejarea patrimoniului”, a scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook. În Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 1, aflat în procedură de avizare și afișat pe site-ul Primăriei Capitalei, baza ProRapid este transformată din zonă verde în pol de dezvoltare urbană. În care se pot construi centre de afaceri, servicii publice. Spații publice, spații comerciale și centre culturale. Parcul Herăstrău, monument istoric, își pierde statutul special și devine un parc obișnuit. Iar pe terenurile proprietate din parc se pot construi locuințe pe 50 la sută din suprafață.

Primarul Tudorache susține că la bază a fost doar o mare greșeală

Contactat de HotNews.ro, primarul Daniel Tudorache a declarat că la baza sportivă ProRapid este o greșeală și va rămâne spațiu verde. Primarul spune că planșele de pe site-ul Primăriei Capitalei sunt mai vechi și acestea au fost deja modificate. Atât baza sportivă cât și Parcul Herăstrău rămân spații verzi protejate. Cu alte cuvinte, cel puțin pentru moment, confuziile par să fi fost rezolvate. Iar rapidiștii de pretutindeni speră nu doar că ProRapid rămâne spațiu verde, ci că va fi și reamenajat așa cum trebuie, cât de curând. Pentru că Rapidul are mare nevoie de ea! Rămâneți pe 1923.ro pentru noutăți.

Sursa: hotnews.ro