NEWS ALERT | Conflict deschis între FC Rapid 1923 și UTA. Află motivele!

FC Rapid 1923 galerie formă
FC Rapid 1923 galerie formă

FC Rapid 1923, contre cu UTA! CS Mioveni a fost singura echipă dintre cele implicate în lupta la promovare din Liga 2 care la videoconferința de săptămâna trecută cu FRF a susținut varianta ”înghețării” sezonului și stabilirea echipelor care merg în Liga 1 pe baza clasamentului actual. Adică argeșenii s-ar afla în postura de a fi declarați direct promovați de pe locul 2.

În schimb, în ultimele zile, FC Rapid 1923 și Campionii FC Argeș, alte două trupe din prima parte a ierarhiei au comunicat că vor play-off cu înjumătățirea punctelor. UTA ar fi cea mai afectată de o astfel de decizie adoptată de FRF. Deoarece avansul de 11 puncte pe care îl are acum va fi redus semnificativ. Lupta pentru locul 1 s-ar redeschide în cele șapte jocuri care ar fi de jucat în play-off.

Antrenorul liderului Ligii 2, Laszlo Balint, a rămas stupefiat de cerințele celor două contracandidate în lupta pentru promovare, FC Rapid 1923 și Campionii FC Argeș, calificând-o drept ”furt calificat!” Apoi, utistul i-a provocat pe cei care vor o astfel de variantă de continuare a sezonului să răspundă public cu demnitate, curaj și argumente la două întrebări.

Mesajul FC Rapid 1923, prin vocea președintelui Ovidiu Burcă

”Pentru a exista echitate, trebuie înjumătăţite punctele. Da, poate că UTA se poate considera nedreptăţită, dar aşa şi celelalte echipe se pot arăta nemulţumite. Mereu unii vor fi nemulţumiţi, asta e clar. Play off cu înjumătăţire de puncte este cea mai bună soluţie. Nu numai pentru noi, că suntem implicaţi, ci şi pentru toţi cei care sunt de la locul 2 până la locul 8”, e declarația lui Ovidiu Burcă, președintele clubului FC Rapid 1923. Făcută luni seară, la TelekomSport, și care l-a enervat pe Laszlo Balint.

CITEȘTE ȘI  Daniel Niculae a explicat ce se va întâmpla cu Burcă și Nicolescu

Ovidiu Burcă: ”E o situație specială și se impun măsuri speciale”

Contactat de Sport Arad, Ovidiu Burcă a explicat de ce consideră că e echitabilă intrarea în play-off cu înjumătățirea punctelor.

”Am spus și la TelekomSport că UTA se poate considera, într-adevăr, nedreptățită, dacă se va ajunge la un play-off cu înjumătățirea punctelor. Ca și echipa arădeană, și Rapidul a dorit să joace tot restul sezonului. Adică cele 14 meciuri rămase, dar dacă nu este posibil, nu e vina nimănui. E o situație specială și se impun măsuri speciale.”

„Când am vorbit de echitate mă refeream la varianta în care, în play-off, mai disputăm doar șapte partide. Deci nu mai avem la dispoziție numărul de puncte pe care-l puteam face cu 14 meciuri. De aceea, credem noi, că se impune injumătățirea punctelor. E normal ca UTA să nu-și dorească acest lucru. Până la urmă fiecare club își urmărește propriul interes, dar federația este cea care va decide.”

Ovidiu Burcă, răspuns pentru Balint

„Am văzut punctul de vedere al lui Gyuszi Balint, un antrenor pe care-l respect și pe care-l apreciez, inclusiv pentru ceea ce a reușit la UTA în acest an. Are dreptate până într-un anumit punct. Și, oricum, UTA rămâne principala favorită la câștigarea campionatului și dacă ar mai avea doar cinci puncte avans dacă se va merge pe varianta înjumătățirii.”

„Altfel, nu mi se pare normal să se acționeze ca la Liga a 3-a. Care e un eșalon semi-profesionist, în ceea ce privește echipa promovată (n.r. – FRF a decis ca echipele ce au un avans mai mare de trei puncte în fruntea clasamentului să fie desemnate promovate direct, iar restul să joace baraj cu ocupanta locului 2), a declarat Ovidiu Burcă.

CITEȘTE ȘI  Miercurea Ciuc - FC Rapid 1923 0-1. Victorie cu fundu-n poartă, dar... extrem de importantă!

FC Rapid 1923 susține, astfel, ideea că dacă numărul de meciuri se înjumătățește ar fi logic ca și numărul de puncte acumulate până acum să se reducă la jumătate la intrarea în play-off. Pentru Burcă nu mai contează că, pentru punctele și avansul respective, UTA, la fel ca orice echipă, a muncit.

FC Rapid 1923 nu concepe ”înghețarea” Ligii 2

Ovidiu Burcă nu vrea să se pună în situația în care FC Rapid 1923 ar fi fost în locul echipei UTA, spune despre Laszlo Balint că este subiectiv, în cazul lui neluându-l în seamă. El transmite că echipa sa e dispusă să accepte orice variantă va propune FRF. Dar e de părere, totodată, că nu ar fi corectă deciderea promovatelor de baza clasamentului actual.

„E normal ca UTA să treacă totul prin filtrul subiectivismului. Însă nu ar fi normal să promoveze direct cu atâtea puncte rămase în joc. Și, repet, chiar nu înțeleg unde ar fi problema, din moment ce avansul din fruntea clasamentului rămâne important, chiar și la înjumătățire, pentru o echipă ce și-a demonstrat calitatea în acest sezon. Altfel, eu nu mă pot pune în locul UTA și să spun cum aș acționa, fiindcă nu am fost și nu sunt în locul UTA.”

„Suntem dispuși să acceptăm orice variantă”

„Pot accepta subiectivismul, până la urmă e normal ca fiecare club să-și urmească interesul. Ca o concluzie, Rapidul e dispus să accepte orice variantă pentru care va opta până la urmă Federația Română de Fotbal. Care va avea ultimul cuvânt. Indiferent ce susțin unii sau alții, nu mi s-ar părea normal să se înghețe și Liga a 2-a. Un eșalon profesionist, în care, spunem noi, s-ar găsi resurse financiare pentru respectarea acelui protocol al ministerelor.”

‘Sigur, poate cu mici ajustări, legate în special de acea perioadă de carantină de 14 zile. Altfel, dacă îngheți cu totul sezonul, fotbaliștii vor avea cel mai mult de suferit. După părerea mea, prin această inactivitate prelungită, îi duci undeva la 50-60 la sută din potențialul lor. Cine știe când și dacă își vor mai reveni”, a mai spus, pentru Sport Arad, președintele Rapidului.

CITEȘTE ȘI  FC Rapid 1923 II - FC Dinamo II 1-0. Victorie adusă de Ernest!

După 24 de etape desfășurate în Liga 2, UTA e liderul clasamentului, cu 50 de puncte. FC Rapid 1923 e pe poziția a 6-a, cu 37 de puncte. În tur, în meciul direct, desfășurat în Regie, giuleștenii au câștigat cu 2-0 jocul cu arădenii, prin golurile marcate de Sandro Djuric (22) și Cătălin Hlistei (28). E una dintre cele trei înfrângeri suferite de echipa lui Laszlo Balint în acest sezon, în timp ce Rapid are șase eșecuri.

Sursa: liga2.prosport.ro