Zi tristă pentru rapidiști. A murit legendarul Constantin Jamaischi

Constantin Jamaischi
Constantin Jamaischi

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Constantin Jamaischi, unul dintre oamenii de bază ai Rapidului în anii ’60, când echipa a cucerit primul titlu oficial de campioană, a încetat din viață la vârsta de 75 ani. Dispariția fostului mare mijlocaș din Giulești a fost anunțată de nepotul său, Alex Mihoc. Iată mesajul acestuia: „Cu durere in suflet va anunț ca unchiul meu, Constantin Jamaischi, a plecat astăzi dimineața dintre noi. A fost un mare rapidist pana in ultima clipa a vieții. Mulțumesc unchiule, pentru tot ce m-ai învățat despre marele Rapid.”

Constantin Jamaischi a jucat șapte ani la Rapid

Constantin Jamaischi, care trăia în Fălticeni, orașul natal, a fost, printre altele și omul care a descoperit altă legendă rapidistă, care avea să scrie istorie la aproape patru decenii după el în Giulești. Este vorba despre Vasile Maftei. Pentru Rapid, Constantin Jamaischi a jucat între 1963 și 1970, cucerind un titlu în 1967, două Cupe Balcanice, în 1965 și 1966, dar și un campionat european feroviar în 1968. În afară de Rapid, Jamaischi a mai juca la Foresta Fălticeni, Dinamo Bacău, Viitorul București, FC Brașov și Sportul Studențesc. De asemenea, la nivel de seniori a antrenat Foresta, Constructorul Iași și pe FC Botoșani.

Pe Vasile Maftei, viitorul căpitan din Giulești, cel căruia apropiații îi spuneau Jami l-a descoperit la juniorii Forestei Fălticeni.

Dumnezeu să îl ierte!