Ion Motroc, amintiri cu regretatul Constantin Jamaischi: „A vrut să-l ia Juventus”

rapid Puiu Ionescu Nichi Dumitriu
Rapid a luat titlul pe 11 iunie 1967. Dumitriu este al treilea de pe rândul de jos, de la stânga la dreapta

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Ion Motroc e o legendă în Giulești. Peste 250 de meciuri și nouă sezoane la Rapid. A participat din plin la acea ediție din 1967 în care titlul a poposit la Rapid. Astăzi, la 83 de ani împliniți pe 14 februarie, așteaptă cu nerăbdare ca echipa dragă să promoveze. Din echipa care a luat titlul în 1967, cu excepția lui Motroc, mai trăiesc azi Rică Răducanu, Bebe Năsturescu, Nicky Dumitriu, Ion Ionescu, Marin Andrei și Viorel Kraus.

Ion Motroc e nerăbdător să vadă din nou Rapid în Liga 1

„Abia aștept să treacă nebunia asta să mă duc pe stadion. Trebuie să fiu acolo să sărbătorim”ni se confesează cu mare încredere. După câteva fraze în care i se strecoară câteva lacrimi după pierderea lui Constantin Jamaischi, începe să fredoneze imnul Rapidului. Apoi scandează „Faceți loc, faceți loc, trece trupa lui Motroc. Zâmbește. Ăsta e semnul că Rapidul nu e doar o echipă, e o stare de spirit.

„Jami mă suna de fiecare dată. Eu l-am adus la Sportul”

„O asemenea veste, cu decesul lui Jamaischi, m-a cutremurat. Am trăit vremuri frumoase împreună, câștigarea campionatului din 1967 e ceva ieșit din comun. Jami un copil disciplinat, asculta de antrenor, nu le avea deloc cu băutua. Eu am fost cel care l-a adus de la Rapid la Sportul. Am plâns mult. Mi-e dor de vremurile de atunci, cînd eram tineri și frumoși. De fiecare dată, de sărbători sau de zilele mele de naștere, mă suna Jami și stăteam de vorbă”, ne spune Ion Motroc, care are o mulțime de amintiri alături de Jamaischi.


„Eu poate voi muri, dar Rapid niciodată. Abia aștept ca Rapidul să reintre în Divizia A”, Ion Motroc

„A vrut să-l ia Juventus. Era adevărat, însă se știe că la noi veneau mulți la Rapid, dar nu pleca nimeni”, glumește jucătorul de legendă al Rapidului de altădată, azi în vârstă de 83 de ani.

Sursa: prosport.ro