Cum va arăta FC Rapid 1923? Ce se întâmplă cu Ovidiu Burcă?

Alexa Burca
Alexa Burca

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

De aproape un an, Ovidiu Burcă este președinte în acte la FC Rapid 1923. Înainte, timp de un an și funcția a fost vacantă. Între 2017 și finalul de toamnă a lui 2018, această funcție a fost ocupată, de facto, de Daniel Niculae. Numai că golgheterul de atunci al proiectului coordonat de Primăria Sectorului 1 nu avea acest statut și în acte. Bun, deci FC Rapid 1923 are președinte numai de un an. Doar că acum s-a aflat că pe această funcție va fi pus… Daniel Pancu! Fostul antrenor al echipei, demis fix înainte ca pandemia să ia proporții. Acum, întrebările curg lanț, dacă Pancone ocupă această funcție.

Ovidiu Burcă, președinte, dar și acționar!

În primul rând… ce se întâmplă cu Ovidiu Burcă? Mulți suporteri îl vor plecat, alții au încredere în el. Nu facem un raport, că n-are sens. Cert e că, practic, Daniel Pancu îi va lua locul. Știm totuși că în momentul plecării, Daniel Pancu nu a plecat neapărat în condiții de maximă cordialitate în raport cu cuplul de conducători Burcă – Nicolescu. Poate că lucrurile s-au mai dres între timp, în contextul în care în ecuație a intrat și principalul acționar, Victor Angelescu. Și care l-a convins pe Pancone, la insistențele suporterilor, să ocupe această funcție. Acum, problema este că Ovidiu Burcă nu are / avea doar calitate de președinte. Nu, cu 26,7 la sută din acțiuni el rămâne un om cu adevărat important în club.

Ce se întâmplă cu Florin Manea?

De aceea, această schimbare de funcție pare una cel puțin ciudată, indiferent ce dedesupturi are. Și, în tot cazul, șansele ca Ovidiu Burcă să plece par de domeniul SF. Nu neapărat că ar fi indicat acest aspect, dar e o ipoteză demnă de luat în calcul în momentul în care se anunță faptul că Daniel Pancu va fi noul președinte. De luat în calcul și mai mult este însă altceva. Plecarea lui Florin Manea, directorul sportiv! Nu spunem că asta se va întâmpla, dar, pare aproape iminentă. Pentru că acesta l-a atacat extrem de dur pe Daniel Pancu după ce acesta a fost demis, iar legendarul atacant din Giulești nu s-a lăsat mai prejos.

Rămâneți pe 1923.ro pentru detalii!

Acum, până când clubul nu îl va anunța oficial pe Daniel Pancu pe postul de președinte, e clar că lucrurile nu sunt pecetluite în vreo direcție. Decât că de pe 20 mai se vor relua antrenamentele, iar de pe 4 iulie, dacă nu se mai întâmplă nimic neprevăzut până atunci, campionatul ligii a 2-a va continua în noul format. Vom rămâne cu ochii ațintiți asupra situației de la club și, fii convins că vei afla de îndată ce lucrurile vor evolua. Indiferent de direcție. Interesant va fi de urmărit și cum va opera o organigramă formată din Daniel Pancu, președinte, și Andrei Nicolescu, vicepreședinte.