Dan Alexa a anunțat când se reiau antrenamentele. Play-off-ul începe pe 4 iulie

dan alexa dinamo
Dan Alexa împinge Dinamo spre B

Seriile interviurilor din izolare de la Fotbal Look cu Vlad Măcicăşan a continuat azi cu Dan Alexa invitat special. Cel care a vorbit telespectatorilor din biroul său de la FC Rapid 1923, unde vine periodic pentru a gestiona problemele de la club. Antrenorul vișiniilor a dezvăluit că în perioada de carantină a studiat despre antrenorat şi cum s-ar putea perfecţiona.

”În perioada asta l-am redescoperit pe Maradona. Povestea lui a fost deosebită, viaţă plină de sacrificii. Apoi am încercat să studiez ce au adus nou antrenorii în fotbal. E greu de implementat în România, deoarece antrenorii mari au şi jucători mari. Guardiola şi cu Klopp joacă acelaşi sistem, dinamica jucătorilor este total diferită. Guardiola a venit cu fundaşii laterali pe atac care se transformă în mijlocaşi centrali. Apoi Klopp cu pressingul special”, a spus tehnicianul rapidist.

Dan Alexa, mare fan Diego Maradona și Roy Keane

Fostul fotbalist a vorbit şi despre perioada din fotbal pe care o admiră cel mai mult şi care de altfel i-a marcat copilăria şi pe care a reurmarit-o acum în izolare.

”M-am uitat la meciuri clasice, mai ales la fotbalul italia. Îmi plac reportajele, cum se luau interviurile în perioada 1987-1992, aceia e perioada mea favorită, cu care am crescut. Aveam 7-8 ani, Maradona era pe buzele tuturor, practic a câştigat un mondial singur. Fiind din Caransebeş, aproape de Serbia, acum putut vedea meciurile, puneam antena pe bloc. Apoi am crescut, am început să joc şi am început să admir alţi jucători, Roy Keane de exemplu”, a declarat Alexa.

Antrenorul și-a dezvăluit iar dragostea pentru Rapid

Legat de FC Rapid 1923, Alexa a dezvăluit ce îl atrage la acest club şi mai ales de ce a decis să rămâna antrenor al clubului, după ce a fost şi jucător. ”Rapidul nu poţi să realizezi ce înseamnă decât dacă faci parte din proiect. La Rapid am venit la 31 ani, am jucat doar un sezon, dar am simţit iubirea suporterilor. Iubirea faţă de Rapid este pur pasiune, apoi am devenit antrenor. Este o echipă la care mă simt extraordinar de bine, pentru mine suporterii sunt factorul determinant la Rapid, chiar e un lucru special, e farmecul vieţii. Mi-aş dori să promovăm pentru suporteri”.

20 mai, ziua în care se reiau antrenamentele

La momentul instaurării stării de urgenţă, Alexa era antrenor la FC Rapid 1923 de doar trei zile, nu a apucat să dispute nicio partidă oficială şi doar ce şi-a cunoscut jucătorii. Lucrurile revin încet la normal, iar giuleştenii şi Alexa vor disputa barajul de promovare în Liga 1. ”Avem termen 13 iunie, începem pregătirile pe 20 şi am avea cam 3 săptămâni până începe campionatul. Nu e suficient, dar 3 săptămâni contează foarte mult, dacă fiecare jucător face câte ceva acasă, să vină pregătiţi la echipă. Sper să găsesc formula cea mai bună la primul meci din campionat”, a declarat Alexa despre realuarea ligii secunde.

CITEȘTE ȘI  INFO | Două meciuri în cinci zile pentru FC Rapid 1923. Iată programul

Sursa: looksport.ro