Campion cu Rapid, la un pas de transferul carierei: la Olympique Marseille!

Olympique Marseille
Olympique Marseille

Șansă uriașă de a ajunge la Olympique Marseille! Meciurile cu FC Liverpool și Paris Saint Germain de la începutul anilor 2000 rămân de referință în istoria Giuleștiului. Daniel Chiriță a fost unul dintre integraliștii din ambele partide, iar după cea cu PSG, a venit oferta carierei. „După meciul de la Paris, Olympique Marseille a făcut ofertă, pentru că mă dorea. De aceea, la finalula celui sezon, când deveneam liber, conducerea a vrut să-mi dea hârtie că pot pleca în schimbul a 250.000 de euro, dar numai pentru Europa de Este. A fost mănușă, că eu deja mă înțelesesem cu Șahtar Donețk. Bine, ei dădeau și 1 milion pe mine!”, a povestit Chiru.

„Ce treabă are că ești român? Fane Nanu a defilat în Olanda?”

elefant.ro%20

Daniel Chiriță a punctat apoi, după o carieră în Rusia și Ucraina, care este marea hibă a fotbaliștilor români. Nici unul nu reușește afară pentru că nu au pregătire, indiferent cât talent au. Ceva logic și un subiect pe care 1923.ro l-a mai abordat. Nimeni nu are nimic cu fotbaliștii români, că sunt români! „Ce treabă are asta? Păi Fane Nanu a defilat în Olanda, vă amintiți! Păi cum alerga… Când era la Rapid, unul nu ne țineam după el!”, a explicat Daniel Chirță. Ulterior, fostul fundaș dreapta de la Rapid și-a amintit despre fostul său coleg de la Zenit Sankt Petersburg. Andrei Arașvin! Vedeta în devenire a naționalei Rusiei.

Olympique Marseille, echipă de Champions League

Atacantul care apoi a jucat la Arsenal Londra i-a luat apărarea lui Daniel Chiriță în vestiar când antrenorul din acel moment îi adresa cuvinte mai puțin ortodoxe. Revenind însă la subiect, trebuie amintit că în acea perioadă, Olympique Marseille era echipă de Liga Campionilor. Până la urmă, Chiriță nu a jucat decât în Europa de Est. Pe contracte însă frumoase. De la 10.000 la 20.000 dolari lunar. Plus condiții: „Ca la Șahtar și Zenit nu am văzut condiții pe nicăieri. Nici măcar la AS Roma, pe care am vizitat-o recent. Aveau condiții de Champions League!”

Daniel Chiriță a fost campion cu Rapid în 1999, sezon în care a jucat trei meciuri și a dat un gol

Sursa foto: besthqwallpapers.com