ANALIZĂ | Se va reveni la… normal în fotbal? Cât câștigau jucătorii în 2019

Cristiano Ronaldo Lionel Messi, Rapid, fotbal, joc de noroc
Cristiano Ronaldo Lionel Messi, Rapid, fotbal, joc de noroc

Salariile din fotbal, la nivel mondial, mai ales, au ajuns la un nivel nesimțit. Nu doar în ceea ce-i privește pe primii trei. Iar dacă despre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo putem spune că rezultatele lor justifică aceste încasări – cu toate că ele sunt indecent de mari – în alte cazuri nimic nu pare a avea sens. Neymar a costat 222 milioane de euro și a încasat în 2019, în total, 105 milioane de dolari! Fără a face prea mult pentru a merita banii ăștia, în afara unui titlu amărât cu PSG, care era oricum garantat și la care oricum nu a prea participat, în mare măsură din cauza accidentărilor. Însă e altă poveste. Vă vom prezenta un clasament în care, fără drept de tăgadă, se va vedea cam ce venituri sunt în fotbal.

Franța a spus „stop”, deși din fotbal intră bani la greu la buget

elefant.ro

Însă acum, fotbalul este pe planul 2. Vom vedea cum rămâne și cu încasările. Pentru că unele campionate s-au întrerupt de tot, cum e chiar cel al Franței. Și nu e un campionat oarecare, pentru că acesta generează către stat, anual, peste 70 miliarde de euro! Din taxe, impozite și așa mai departe. Dar nu mai e considerat prioritate! Drepturile TV, ultima tranșă, de vreo 240 milioane de euro, nu va mai fi vărsată în conturile cluburilor, pentru că fotbalul s-a oprit. Nu mai au ce să transmită. Este un fenomen extrem de interesant de urmărit. Fiindcă noi, cei care ne uităm la TV, plătim practic aceste lefuri uriașe din fotbal. Mai puțin cei care merg la meciuri.

Vom vedea în 2021 care-i treaba cu veniturile din 2020

Însă, așa cum spunea și Dragoș aici, cel mai probabil, de această criză vor trece cu bine doar cluburile care au suporteri. Mulți suporteri, pentru care merită să joci și să lupți. Ei vor continua să susțină salariile. Fiindcă dacă un meci între două echipe nu va mai stârni interes pe micile ecrane, atunci nici banii din drepturile TV nu vor mai veni și, deci, nici salariile la fel de babane. Până atunci, vă invităm să urmăriți care au fost numerele în 2019. Pe baza lor vom putea face, cândva, la anul, o comparație cu ce s-a întâmplat în 2020. Promitem să punem și reducerile voluntare e salariu pe care Messi sau Ronaldo le-au cerut sau acceptat pentru această perioadă.

Sursa: statista.com