Supercupa României 2007. Ultimul trofeu luat de Rapid. Ce fac eroii de atunci

Rapid
Rapid a luat Supercupa în 2007

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

E o vreme în care amintirile au o putere și un debit mai mari ca niciodată. E și normal, e probabil prima primăvară pe care o prindem cu atâtea zile fără fotbal. Nu știm cum am putea trece mai ușor peste această perioadă dacă poveștile nu s-ar așterne cât mai des. Video, audio sau scriptic. Nu contează. Sunt momente în care ne putem asuma, învăța, conștientiza istoria frumoasă pe care Rapid o are mult mai bine. Parcă această izolare impusă de vremuri ne stârnește un apetit și mai mare pentru cunoaștere. 1923.ro v-a prezentat amintirile depănate de Iulian Chiriță, Adi Iencsi, Cristian Dulca, Robert Niță, Constantin Schumacher, Leontin Toader, Ioan Manu și așa mai departe. Nu ne-am oprit însă aici.

Supercupa din 2007, ultimul trofeu câștigat de Rapid

Noi, de fapt, am început din 2012 să vă prezentăm istorie pe pâine. Să vă dam lunar, săptămânal chiar, măcar o mică porție de istorie inedită și care merită ținută bine în inimi și creier. Inițial, am vrut să încadrez povestea asta la „N-o să uit niciodată”. Serialul nostru scris care, deja, a ajuns la 20 de episoade. Mi-am amintit însă că, din păcate, nu am putut vedea acel meci. Ce ironie… Ultimul trofeu câștigat de Rapid. Căci despre Supercupa României jucată cu Dinamo în 2007 este vorba. Meciul a fost câștigat la loviturile de departajare, acolo unde pentru Rapid au marcat Vasile Maftei, Marius Constantin, Romeo Stancu, Emil Dică, Vladimir Bozovic și Lucian Burdujan, la loviturile de la 11 metri, asta în timp ce în prelungirile partidei, golul de 1-0 (a fost 1-1 după 120 minute) a fost dat de Lucian Burdujan.

Ce fac cei 14 magnifici care au fost atunci pe teren

De la punctul cu var nu a ratat nimeni, iar Dani Coman a fost numit omul meciului. Cristiano Bergodi, la primul meci ca antrenor în Giulești. Nu avea să reziste foarte mult, da începutul a fost promițător. Sigur, noi nu știam că acolo va fi sfârșitul. Cel puțin pentru următorii 13 ani +. Însă așa a fost… Acum, vă vom prezenta cei 14 jucători care au fost atunci pe teren de la Rapid într-un alt mod, în sensul că punctăm ce face fiecare dintre ei la ora actuală. Deși au trecut 13 ani, unii încă sunt activi. O să aflați imediat, dacă nu știți deja, la cine mă refer…

 • Dănuț Coman (41 ani*) – președinte la Astra Giurgiu din 2015, de când s-a lăsat;
 • Cristian Săpunaru (36 ani) – joacă în prima ligă din Turcia la Kayserispor;
 • Vasile Maftei (39 ani) – antrenor secund la Astra Giurgiu din 2019;
 • Marius Constantin (35 ani) – joacă în Liga 1 la Gaz Metan Mediaș;
 • Vladimir Bozovic (38 ani) – evoluează pentru Susica, în liga a 4-a din Serbia;
 • Marius Măldărășanu (45 ani) – o antrenază pe Metaloglobus București din liga a 2-a;
 • Costin Lazăr (39 ani) – este antrenor secund – jucător la Mostiștea Ulmu din liga a 3-a;
 • Ștefan Grigorie (38 ani) – antrenor secund la FC Rapid 1923, în liga a 2-a;
 • Cesinha (40 ani) – s-a întors în Brazilia natală;
 • Ionuț Mazilu (38 ani) – antrenează la grupele de copii și juniori ale FC Rapid 1923;
 • Mugurel Buga (42 ani) – joacă în liga a 4-a din Brașov la CSM Corona;
 • Romeo Stancu (41 ani) – antrenează la centru de copii Valencia și evoluează pentru 1923.ro la Victory Cup;
 • Lucian Burdujan (36 ani) – evoluează în ligile inferioare din Grecia;
 • Emil Dică (37 ani) – antrnează echipa argeșeană Muscelul Câmpulung din 2020.

Epilog

Așadar, numai Cristi Săpunaru și Marius Constantin mai joacă la un nivel înalt. În timp ce alții, precum Lazăr, Bozovic, Buga sau chiar Stancu o fac numai de plăcere. O listă de 14 nume pe care nicun rapidist nu o poate uita. Mai ales că majoritatea au făcut parte și din legendara echipă UEFAntastică. Alții, precum Cesinha sau Grigorie se aflau la primul meci în tricoul vișiniu.