Răzvan Lucescu explică de ce nu antrenează în Europa

Răzvan Lucescu explică de ce nu antrenează în Europa

Razvan Lucescu Champions League
Razvan Lucescu Champions League

Răzvan Lucescu (51 de ani), antrenorul lui Al-Hilal (Arabia Saudită), declară că nu este entuziasmat să revină pe banca unei formații din Europa. De asemenea, Lucescu Jr. explică de ce tehnicienii români nu au reușit să se impună la echipele importante din vest, în afară de anumite excepții.

Răzvan Lucescu: „Să mă duc la o echipă de mijlocul clasamentului?”

„În Europa, în afară de tatăl meu, a mai fost Boloni, a mai fost şi Mircea Rednic puţin, da? Boloni nu uitaţi că a jucat ultimii ani ai carierei în Franţa şi a făcut şcoala de antrenori în Franţa, Rednic a ajuns să antreneze în Belgia la echipa la care a fost jucător, în rest, nimeni dintre români nu a ajuns în vest.” 

„Au avut o oportunitate care a venit prin trecutul lor la acele cluburi. Pentru noi, ca români, e foarte greu să ajungem acolo, ca antrenori, nu ca jucători. În al doilea rând, în momentul de faţă în Europa sunt la modă impresarii portughezi. Sunt foarte bine organizaţi cu antrenori portughezi, au o anumită strategie, îşi pun antrenorii la cluburi, se fac afaceri foarte multe cu cluburile.” 

„Sunt aceşti sârbi, croaţi care au o altă relaţie cu Europa. Au fost nevoiţi să se adapteze, au fost văzuţi altfel, e foarte greu pentru un antrenor român să ajungă în Europa. În al treilea rând, eu de ce să mă duc în Europa? Unde? Să mă duc la o echipă de mijlocul clasamentului în momentul de faţă?”, a declarat Răzvan Lucescu, la TV Telekom Sport, citat de gsp.ro.

Trofeele tehnicianului Răzvan Lucescu:

  • 2X Cupa României alături de Rapid (2005-2006, 2006-2007)
  • 2X Cupa Greciei alături de PAOK (2017-2018, 2018-2019)
  • 1X Campionatul Greciei alături de Paok (2018-2019)
  • Cupa Campionilor Asiei alături de Al-Hilal (2019-2020)

Trebuie să reamintim că Răzvan Lucescu a antrenat în Grecia timp de cinci ani, între 2014 și 2019. Întâi Skoda Xanthi și apoi PAOK Salonic.