„Nu prea cred în proiectele astea ale suporterilor în România”

ACS Rapid FNG, proiect al suporterilor în România
ACS Rapid FNG, proiect al suporterilor

Fostul antrenor al FC Rapid 1923, Daniel Pancu, a vorbit despre proiectele socios. Prin care suporterii din România vor să imite proiectele de succes ale echipelor din afara ţării. Pancu nu crede că suporterii din România au puterea financiară de a susţine cluburile. Dinamo poate intra pe mâna suporterilor, după ce acţionarul Ionuţ Negoiţă a anunţat că cedează pachetul majoritar pentru suma de 1 leu. Asociaţia Dinamovişti pentru Dinamo (ADPD), un ONG al suporterilor „alb-roşii”, a anunţat, miercuri, că va continua negocierile pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni (82,9368%) al clubului din „Ştefan cel Mare”, după şedinţa care a avut loc marţi.

Daniel Pancu a vorbit despre situația de la Dinamo

Totuşi, Daniel Pancu are o altă părere în privinţa acesui subiect, anume al implicării suporterilor în viața clubului. „E un club de tradiţie (n.r. – Dinamo), e un mare brand şi e păcat când auzi de genul 80.000 euro pentru a primi licenţa. Cu ani în urmă părea că nici glumă nu era. Sincer nu prea cred în proiectele astea ale suporterilor în România, pentru că nu ştii cine conduce. O să ajungă să se implice şi la echipă, plus că nu ştiu forţa financiară pe care pot să o aibe suporterii”, a declarat Daniel Pancu pentru Telekom Sport.

ASU Poli Timișoara și ACS Rapid FNG, două proiecte în România

Reamintimăm că două dintre cluburile care au pornit de la suporteri în România sunt ASU Poli Timișoara și ACS Rapid Frumoșii Nebuni ai Giuleștiului. Bănățenii care s-au întărit considerbil pe traseu joacă în prezent în liga a 2-a. În același timp, echipa susținută de băieții de la T2 evoluează în L4 București. Însă fără a avea șanse și pretenții reale la promovare în acest sezon. Cu toate acestea, ambele proiecte au început ca unele extrem de interesante. Și noi am îndrăzni să spunem că și-au păstrat momentan farmecul.