NEWS ALERT | Burcă: „Nu e colaps financiar!” Clubul, în șomaj tehnic

NEWS ALERT | Burcă: „Nu e colaps financiar!” Clubul, în șomaj tehnic

Burcă Rapid
Burcă la Fotbal Club Rapid

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Ovidiu Burcă (40 de ani), președintele clubului FC Rapid 1923, a declarat că echipa vișinie nu depinde de autoritățile locale din punct de vedere financiar. Burcă a replicat în urma articolului GSP. Conform căruia mai multe formații din sportul românesc vor avea probleme financiare mari după pandemie. Din cauza faptului că autoritățile locale nu vor mai dispune de bugete mari, punând astfel sub semnul întrebării finanțarea cluburilor.

Ce a declarat Ovidiu Burcă legat de actuala situație

„A apărut astăzi informația că Rapid este în colaps. Rapid nu a cheltuit niciun leu din bani publici. Avem doar un parteneriat de imagine cu primăria sectorului 1. Bugetul Rapidului nu depinde de bani publici. Să scrii în perioada asta că Rapid ar fi în colaps este puțin tendențios”, a declarat președintele Rapidului la PRO X, citat de gsp.ro. „Avem sprijinul acționarilor în continuare. Este o situație dificilă, dar nu colaps financiar, nici pe departe”, a continuat acesta.

Ce l-a deranjat pe Ovidiu Burcă

GSP a publicat astăzi un articol în care a descris problemele financiare cu care s-ar putea confrunta mai multe cluburi sportive din România, printre care CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea la handbal, și FC Rapid 1923 și CSA Steaua la fotbal. Au fost oferite două argumente: faptul că primăriile nu vor mai risca să direcționeze bani către sport și că acestea vor fi lovite financiar la rândul lor. FC Rapid 1923 a fost descris drept „club susţinut de Primăria Sectorului 1, unde edil este Daniel Tudorache”, ceea ce l-a deranjat pe președintele din Giulești.

Jucătorii și angajații clubului FC Rapid 1923, în șomaj tehnic

Ovidiu Burcă a anunțat și faptul că toți oamenii din club, inclusiv jucătorii, intră în șomaj tehnic. „Le-am transmis jucătorilor, am avut discuții cu ei. Am vrut să protejăm financiar clubul. Jucătorii și toți oamenii din club intră în șomaj tehnic pe perioada stării de urgență. Să știți că jucătorii au răspuns foarte bine, am discutat și cu cei străini și au înțeles situația. Nu cred că este cineva absurd să nu înțeleagă situația critică prin care trecem”, a menționat președintele de le FC Rapid 1923.