N-o să uit niciodată (ep. 19) – ultima victorie din Ghencea, în 2015

N-o să uit niciodată acest trio, Pancu-Săpunaru-Niculae
N-o să uit niciodată acest trio, Pancu-Săpunaru-Niculae

N-o să uit niciodată pentru că a fost prima și singura mea deplasare cu galeria în București de acest nivel. Cu o echipă de copii, Rapid avusese un tur aproape catastrofal, cu puține puncte acumulate. Între timp, liniile s-au schimbat și în Giulești a ajuns o echipă întreagă. În frunte cu Daniel Niculae și Cristi Săpunaru care promiteau imposibililul: salvarea de la retrogradare. Nu doar zestrea de puncte modestă, ci și faptul că la final retrogradau șase echipe, fiindcă era anul de tranziție de la 18 la 14 echipe, transforma totul într-un infern fotbalistic.

N-o să uit niciodată că n-am mai pus bilet pe victoria noastră

Nu contează. Noi jucăm primul meci cu steaua. Adică, de acum, fcsb. E final de februarie și ghencea ne așteaptă. Pe același câmp, în aceleași condiții mizere. E normal, așa a fost mereu. Când ai terenul la marginea Bucureștiului nu te poți aștepta la altceva. Nu e nimic. Convoiul pleacă din Giulești, pe linia lui 41. Cântăm, sperăm, visăm. Văd o agenție de pariuri. Ce-ar fi dacă aș pune pe victoria Rapidului…? Sigur batem! E cam anevoios să ies din grup, îmi mai aduc aminte și de meciul tur în care am pariat tot pe victorie, dar a fost 1-3, și renunț. Mai bine să nu pariez și să-mi pară rău, decât să pariez și să-mi pară rău altfel. Deh, superstiții de suporter. Suporter care se agață de orice gând în speranța unei victorii imense. 🙂

Primul unsprezece complet schimbat față de tur

Sunt un pic răgușit cum intru pe stadion, și încerc să identific primul 11. Nume complet noi. Marcel Gecov, Tomas Josl, Milos Buchta, Pavel Cmovs, Rihairo Meulens ș.a.m.d. Pe lângă cei doi lideri mai sus menționați. Din vechea gardă sunt eternul Daniel Pancu și Rui Miguel. În fapt, acesta din urmă îl schimbă pe Pancone în repriza a doua și, Doamen, ce mutare! N-o să uit niciodată mingea înălțată de portughez în careu și trimisă de cehul Gecov în plasă. Bucuria e imensă, finalul e incendiar, dar nu am emoții serioase. Suntm mai buni! Cum, de altfel, am fost mereu împotriva stelei. Săpunaru ia roșu în ultimele minute, dar asta nu-l oprește să participe la poza de final.

CITEȘTE ȘI  IN MEMORIAM | Fostul rugbyst rapidist Sorin Stanciu a fost răpus de COVID-19

Așa ceva este de NERATAT!

O imagine după 1-0 cu Ghencea, cu galeria în spatele lui Pancu, Săpunaru și Niculae. Cei trei monștri sacri pe teren, în primul 11, într-o victorie de asemenea calibru. Este un moment și o imagine pe care istoria Rapidului le merită din plin. Iar eu am fost acolo! Un mic punct din acea galerie vișinie. Practic împărtășim aceeași poză. 🙂 Și pentru că tot vorbim de vișiniu, ți-am pregătit un produs cu totul special și nou! Care mai și arată senzațional. Un tricou pe care TREBUIE să îl ai pe stadion, dar care poate fi purtat cu mândrie și în viața de zi cu zi, pe stradă, în casă sau chiar la birou. Fiindcă toată lumea va remarca ce echipă iubești. Așa că, nu mai sta pe gânduri! Până încep meciurile și poți fi iar acolo unde ne simțim cel mai bine, în tribună, pregătește-te. Se dau RAPID!

Mircea Dominte

1923.ro