N-o să uit niciodată (ep. 17) – cum m-am îndrăgostit de Rapid

Rapid, Giulești, n-o să uit niciodată
Rapid, Giulești, n-o să uit niciodată

N-o să uit niciodată cum m-am îndrăgostit de Rapid, pentru că e un mod mai aparte. Nu mă pot lăuda ca sute de alți rapidiști că am descoperit echipa la patru ani de pe stadion. Nu am avut și nu am rapidiști în familie, povestea e diferită, poate unică. În 1998, la 10 ani, am descoperit fotbalul profesionist și am savurat Cupa Mondială din Franța. Tot atunci am dat de colecția Panini, de stickere cu fotbaliști. An din care tot ce a apărut s-a așezat frumos în colecția mea. Acum sunt cu zecile. Bun, numai că al doilea album, după celebrul France ’98, pe care îl știu și acum pe dinafară, nu a fost Panini. A fost unul românesc. „Albumul Victoriei” marca câștigarea titlului din 1999 de către Rapid.

N-o să uit niciodată fețele jucătorilor din albumul victoriei

Plciulețele erau de fapt niște plicuri clasice, frumos colorate cu vișiniu, cu sigla UFC Rapid pe ele, cea mai rudimentară dinaintea vulturului care tronează pe tricouri de aproape 20 ani. Fiecare avea câte două articole înăuntru. Erau poze mari cu toți jucătorii campioni, portrete de o calitate superioară pentru acele vremuri, care se lipeau. Și ce adeziv aveau! Că dacă greșeai când îi puneai în album, ăla erai… Din fericire n-am făcut așa multe greșeli și albumul arată bine și la 21 de ani distanță. Wow, cât timp a trecut! Lobonț, Marius Bratu, Iencsi, Vasile Popa, Minteuan, Pancu, Șumudică, Nae Stanciu, Bundea, Maier, Cezar Zanfir, Raț, Voicu I, Chiriță, Târțău, Dulca, Măldărășanu, Nanu, Ganea, Barbu, Sergiu Radu, Niculescu, chiar și regretatul Bugeanu…

Alte imagini de neuitat…

Sunt aproape convins că nu am menționat toți jucătorii, fiindcă nu am articolul de colecție la-ndemână, dar sigur nu am greșit vreunul. Pentru că și acum, la 21 de ani distanță, le vizualizez chipurile frumos așezate în acest album al victoriei. Alături, evident, de cele ale lui Mircea Lucescu, Nae Manea, Marian Rada, Rică Răducanu sau Țiți Dumitriu. Plus imaginile cu galeria, cu Il Luce de la Inter, cu echipa și bucuria câștigării trofeului, cadrul din meciul Dinamo – Rapid 0-1. Nici de posterul – puzzle cu toată echipa n-am cum să uit. Ce colecție! Și, mai cu seamă, ce pasiune pentru Rapid s-a născut atunci! Mi-am dat seama, cumva, că acest club are ceva special.

George Copos, la loc de cinste

Acele tricouri albe cu dungi groase vișinii, pe verticală, și cu sponsorul Connex mare în centru, n-aveau cum să nu-mi rămână în minte. Oh, și n-o să uit niciodată nici cum trona la loc de cinste poza lui George Copos. Omul fără de care, până la urmă, Rapid poate nu-și îmbogățea zestrea istorică cu atâtea trofee. Greu de spus. Cert este că rămâne una dintre amintirile marcante ale copilăriei. O bucurie de a descoperi Rapidul și a-mi da seama, fără să am ajutor sau influență de undeva, că acest club are ceva cu adevărat special. Pe urmă, evident, m-am umplut de articole de suporter, alb-vișinii. Știu perfect ce înseamnă pentru un fan rapidist să aibă produse cu echipa sa favorită.

Ne gândim mereu la suporteri!

Din acest motiv am și cocneput acest magazin cu cele mai bune prețuri de pe piață, pentru ca tu să nu duci lipsă de articole, niciodată. Sigur, poate nu le avem mereu pe stoc. Însă eforturile noastre de a ne aproviziona constant sau, măcar de a upgrada produsele este unul susținut. Pentru că știm ce înseamnă pasiunea! Așa că, dacă nu ai apucat încă să te aprovizionezi, te sfătuiesc să te grăbești! Acest magazin.1923.ro te așteaptă, dar nu foarte mult! 🙂

Mircea Dominte

1923.ro