VIDEO | Istorie rapidistă cu Ion Manu și Leo Toader

Leo Toader
Leo Toader la nationala

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

În această perioadă, orele de istorie rapidistă sunt, din fericire, din ce în ce mai dese. Măcar atât, dacă fără fotbal brut am rămas. Cine știe pentru cât timp… Pe pagina de Facebook FC Rapid 1923, un interviu la dublu cu doi foști mari portari din istoria Rapidului. Este vorba despre Ion Manu și Leontin Toader. Cei doi au fost chiar coechipieri o perioadă și, cel mai interesantă, este relația dintre ei. Asemenea lui Marin Andrei care l-a adoptat și ajutat imediat pe Rică Răducanu, cel care i-a luat locul, așa cum a declarat în exclusivitate pentru 1923.ro, Ion Manu l-a luat sub aripa sa pe Toader.

Istoria rapidistă, scrisă și de astfel de momente

De regulă, când un jucător vine pe post cu tine, mai ales cel de portar, ai tendința să îi bagi strâmbe. Sau cel puțin așa se întâmplă de regulă. Nu și la Rapid. Aici, întâi Rică Răducanu, apoi Leo Toader, au fost privilegiați. Cam așa e în Giulești. Dacă mai avea cineva nevoie de dovezi. Mai mult, în prezent, Ion Manu și Leo Toader sunt prieteni apropiați, ceea ce vorbește de la sine despre veridicitatea acestei stări de fapt. Dincolo de această relație, cei doi au readus la lumină episoade savuroase și dureroase din istoria Rapidului.

Leo Toader a avut mărturii cutremurătoare

Inclusiv de la meciurile 2-8 cu steaua sau 0-9 cu Corvinul Hunedoara. Realități șocante, pentru care chiar merită să urmăriți cele două ore, dacă nu ați avut până acum răbdarea necesară. Mai mult, Leo Toader vorbește despre abuzul incredibil făcut asupra a opt jucători de la Rapid înaintea celebrului meci câștigat cu Dinamo, scor 1-0, din 1986. Limbajul cu care au fost tratați nu a putut fi reprodus nici de portar, însă a dat alte detalii. „Nu trecea nici glonțul prin noi!” Restul? Dați PLAY, fiindcă nu o să vă pară rău. Poveștile ăți vor aduce, pe alocuri, lacrimi pe obraji.

VIDEO cu interviul