INEDIT | Cum a furat Dinamo un record negativ vechi de 43 de ani al Rapidului

Robert Niță Vietnam vs. Dinamo
Robert Niță Vietnam vs. Dinamo

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Dacă Robert Niță și-a făcut canal solid de Youtube, mi-am amintit, instant, și de unul dintre meciurile memorabile ale Ligii 1. Este vorba despre Dinamo București – Foresta Fălticeni 4-5 din 2000. Partidă rămasă drept cea mai mare răsturnare de scor din istoria campionatului românesc la nivel de primă ligă. Pentru că dinamoviștii aveau 4-0 în minutul 60. Pe urmă a urmat remontada pe care o prezentăm cu imagini, mai jos. Ar fi păcat să nu o reamintim. Mai ales că, prin ricoșeu, are legătură destul de mare cu istoria Rapidului. Fiindcă în acel an 2000, cădea un record nefericit care stătea în picioare de… 43 ani!

Locomotiva București – Steagul Roșu Orașul Stalin…

De menționat mai este că eroul nostru, Robert Niță, prevestise cu câteva zile înainte de celebrul Dinamo – Foresta 4-5 o victoria a echipei sale. Cel puțin emana acea emoție, acea dorință. Firește, nu se gândea nici el la o asemnea victorie, pentru că nimeni nu ar fi putut face asta. Revenind la Rapid. În sezonul 1957-1958, în a doua etapă, pe fostul stadion 23 August, Locomotiva București, cum se numea echipa atunci, întâlnea Steagul Roșu Orașul Stalin. Așa cum se numea Brașov în acele vremuri. Toate bune și frumoase, 3-1, fără prea mari emoții, numai că în doar cinci minute – BUM! Brașovenii au dat trei goluri și au învins 4-3.

Dinamo a reușit să-l umbrească până și pe Reghecampf

Sigur, echipa din actualul Brașov a mai avut astfel de apucături și prin Cupele Europene cu Beșiktaș, de exemplu, dar nu este treaba noastră să comentăm despre realizările sau eșecurile lor. Acel meci a fost un reper trist în istoria vișinie mulți, mulți ani. Egalat, recent, de un incredibil Petrolul Ploiești – Concordia Chiajna, care s-a consumat exact la fel. 3-1 în minutul 85, 3-4 final. În 2012, cu Reghecampf antrenor la oaspeți. Cert este că acel moment, de altfel tipic în istoria rapidistă ca și dramatism a fost acoperit de ce s-a întâmplat la Dinamo – Foresta. Măcar din punct de vedere al statisticilor din cărțile de istorie ale fotbalului românesc!