VIDEO | Deplasarea de la Craiova din 1998: entuziasm, speranțe, lacrimi…

Craiova 98
Craiova 98

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Suntem fără fotbal în aceste zile, dar nu și fără amintiri. Replay, emisiunea de pe TVR care oferă momente inedite din istoria fotbalului românesc și nu numai a oferit ceva cu adevărat special. Un filmuleț de peste 12 minute cu deplasarea rapidiștilor la Craiova, din mai 1998. Atunci când mii de suporteri s-au dus să vadă, live, cum Rapid va cuceri primul titlu după o pauză agonizantă de 31 de ani. Socoteala de acasă nu s-a potrivit deloc cu cea din târg, așa cum ne amintim, cu durere toți. Chiar dacă rănile s-au mai cicatrizat, amintirile nu vor dispărea vreodată.

Rapid a luat primul trofeu după 23 ani, dar cu ce folos…?

2-2 la final și meciul a fost trecut cu litere negre în cartea de istorie rapidistă. Pentru că titlul s-a pierdut astfel. Câștigarea Cupei, primul trofeu după 23 ani, chiar dacă tot în fața Craiovei, nu a putut funcționa decât precum un plasture care nici măcar nu se lipește de rana deschisă, mult prea mare. Amintiri. Dar deplasarea rămâne, imaginile vorbesc de la sine. Bucuria și unitaeta rapidiste. Se văd clar. Cine a fost acolo va putea prețui acest eveniment toată viața. Cea mai numeroasă galerie a unei echipe românești în deplasare la un meci de fotbal intern. Nici nu putea fi alta decât cea a Rapidului.

Mii și mii în trenul către Craiova

Entuziasmul și speranța cu care suporterii s-au urcat cu miile în trenuri, la Gara de Nord, au fost măturate de dezamăgirea cruntă de la final. Precum un torent plin de noroi care îți mătură în câteva minute agoniseala de-o viață, în care ai investit atât suflet… Răsplata a venit, până la urmă, un an mai târziu. Când, așa cum toți ar trebui să știm, Rapid a devenit campioană cu cel mai mare număr de puncte din istoria României, 89. Un episod despre care 1923.ro a discutat pe larg cu mulți ani în urmă. Dacă n-ai chef să dai shearch, hai că-ți punem noi un link. 🙂