CORONAVIRUS | Cele mai dure lovituri pe care pandemia le-a dat în fotbal

Lorenzo Sanz, răpus de coronavirus
Lorenzo Sanz, răpus de coronavirus

De când cu pandemia de coronavirus la nivel mondial, fenomenul fotbal a fost lovit din plin. Majoritatea campionatelor și-au întrerupt activitatea, iar unele au fost deja încheiate. Cum este, de exemplu, cel al Belgiei unde, cel mai probabil, Club Brugge, care avea 15 puncte avans va fi omologată drept campioană. Restul, să vedem. Despre Premier League se vorbește că va muta meciurile într-o bază londoneză, cu porțile închise, doar pentru ca totul să se joace pe teren. Numai că astea, deocamdată, sunt discuții. Nimeni nu știe mai multe. Ceea ce se știe însă sunt oamenii mari din fotbal care au fost loviți direct de coronavirus.

Ce nume: Matuidi, Dybala, Maldini, Arteta…

Despre Juventus deja se știe, că Matuidi și Dybala au fost numele de top care au contactat microbul. Paolo Maldini și fiul său, la rândul lor au fost infectați. Antrenorul lui Arsenal, Arteta, de asemenea. Unii au scăpat deja, majoritatea s-au confruntat cu forme ușoare de coronavirus. Asta nu înseamnă că cineva este sută la sută ferit. În general, orice factor de agresiune asupra bunei funcționări a organismului uman, este de urmărit extrem de atent. Doar că din fotbal, acest virus a luat și nume cunoscute. E adevărat, cu vârste mai înaintate. Însă nu și cu situații financiare grele. De aici se întărește ideea că conștiința noastră este foarte importantă în această perioadă pentru a ne proteja și ai proteja și pe alții.

Lorenzo Sanz s-a dus la 76 ani din cauza coronavirus

Revenind la subiect, Lorenzo Sanz și Pape Diouf sunt, poate, cele mai grele nume din fotbal, care au plecat din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. Primul a fost președinte la marele Real Madrid între 1995 și 2000, iar pe 21 martie a încetat din viață la 76 ani. Personaj celebru în urmă cu peste două decenii, acesta a fost prima mare victimă din fotbal. El fiind spaniol și provenind dintr-o țară lovită din plin de pandemie. În ceea ce îl privește pe al doilea, fost jurnalist, impresar și președinte la Olympique Marseille între 2005 și 2009, situația a fost și mai dramatică. Senegalezul Pape Diouf, care locuia la Marseille, s-a stins la 68 de ani. În țara părinților săi, unde și-a petrecut adolescența, căci de născut a făcut-o în Chad.

CITEȘTE ȘI  BREAKING NEWS | Cristi Dulca este noul selecționer! Între timp a vizitat și Giuleștiul

Pape Diouf, singurul deces din Senegal!

Ironia sorții a făcut ca prosperul om de afaceri, unul dintre cei mai mari din acest punct de vedere și respectați din Africa este singurul deces din cele aproape 200 de cazuri din Senegal. Un stat minuscul raportat la continetul în care se află și care lumea fotbalului a auzit, probabil, pentru prima dată, al scară planetară în 2002. Cu ocazia celebrei Cupe Mondiale din Asia. Cu Diouf și un loc în sferturi au făcut senzație. Acum, Sadio Mane este omul care a readus, un pic, Senegalul în atenția planetei. Însă, chiar și așa, nici unul nu îl poate egala la popularitate pe fostul președinte al lui OM. Sperăm că veștile proaste din fotbal și, în general, din lume, vor fi din ce în ce mai puține…

Foto: plenglish.com

Foto: leparisien.fr