ANALIZĂ | FC Rapid 1923 vs. cornavirus. Cum iese echipa din pandemie

FC Rapid 1923, uniți pentru Victor Babeș
FC Rapid 1923, uniți pentru Victor Babeș

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

„Sunt probleme, dar nu e colaps financiar! Ah, da, s-a intrat în șomaj tehnic…”, cam așa a sunat în linii mari discursul președintelui de la FC Rapid 1923, Ovidiu Burcă, după ce Gazeta Sporturilor a făcut o analiză completă a echipelor sportive asociate municipalităților locale. Evident, comunicatul clubului nu a mai fost suficient ca să dezmintă orice legătură cu banii publici, așa că Don Ovidiu a intrat în scenă. Și a adăugat așa, printre rânduri, că toți angajații sunt în șomaj tehnic.

Când se mai joacă fotbal

Bun, deja am înțeles că implicarea Primăriei Sectorului 1 este una pur emoțională, fără nicio intruziune materială, fără alte interese, exceptându-le pe cele de rapidism pur din sângele și inima edilului Dan Tudorache. Însă, totuși, am face o analiză cum va ieși echipa din această perioadă cu adevărat specială pe Glob. Momentan nu se știe dacă în 2020 se va mai juca fotbal. Cum starea de urgență a fost prelungită până pe 15 mai, e clar că în iulie, în cel mai bun caz, s-ar putea relua ceva. Pentru că de pe 15 mai jucătorii vor putea relua antrenamentele, ușor, ușor. Măcar o lună le trebuie să se pună pe picioare.

FC Rapid 1923 va da din pandemie în plină criză economică

Sigur, aici ne referim la toate echipele, nu doar la FC Rapid 1923. Dar ne concentrăm pe ce ne preocupă. Alegrile ar urma să se amâne, pentru primărie, așa că din punctul ăsta de vedere, teoretic, n-ar trebui să se comenteze prea mult. Doar că din această stare de urgență vom da direct într-o criză economică de proporții, iar edilii nu vor mai avea timp de fotbal. Când vor fi sute de mii de șomeri, prioritățile se schimbă. Sigur, Primăria Sectorului 1 nu se implică financiar, dar ne gândim că de pe tricouri tot ar putea dispărea. Fiind necesar, probabil, alt susținător moral. Oare să fie de unde? S-a tot discutat, însă nimeni nu s-a implicat. Despre Victor Angelescu nu se știu prea multe.

Întâmplare la Schumacher?

Despre propriile afaceri nici el nu prea dorește să discute, așa că e clar. Echipa este, acum, pe locul 6. În cazul în care, obligat-forțat, sezonul se va încheia, ar însemna nema promovare. Atunci rămâne întrebarea, extrem de pertinentă: cum va gestiona o astfel de situație un club care a anunțat buget de milioane de euro, dar care a cerut șomaj tehnic pentru angajați? Treaba cu indemnizațiile de la stat e perfect legală și era păcat să nu se profite. Cât mai are și statul ăsta bani de dat. Că de primit… Constantin Schumacher tocmai ce a descoperit că nu i s-au plăti taxe de 17.000 lei de pe vremea când era antrenor. O fi fost o greșeală…

Minte Giovanni, minte și Pancu?

Pancone a spus că are de luat bani de când echipa era în liga a treia. O fi malițios…? Giovanni Becali spune că jucătorii îl sună că nu au cășcăvăluț de chirie. Dă-l încolo de mincinos! Normal, nimeni nu spune adevărul… Doar domnul președinte Ovidiu Burcă, că totul e OK, că primăria n-are treabă. Bun, dar dacă starea de urgență se prelungește…? Dar dacă nu se mai termină acest campionat sau, pur și simplu, nu se promovează? Care e planul pentru asta. De fapt întrebările astea sunt cele la care rapidiștii au nevoie de niște răspunsuri. Că de neimplicarea Primăriei Sectorului 1 se știe de trei ani, chiar dacă numele ei mai are un pic și apare și pe turnicheții stadionului din Regie. Coincidențe.