Tokyo 2020 | Jocurile Olimpice nu mai au loc în acest an din cauza coronavirus

Adio Tokyo 2020! Japonia si Comitetul International Olimpic au cazut de acord sa amane Jocurile Olimpice din aceasta vara. Cea mai importanta competitie sportiva de pe planeta se va tine in 2021. Jocurile Olimpice din 1916, 1940 si 1944 au fost anulate din cauza celor doua Razboaie Mondiale. Este pentru prima data in istorie cand o pandemie amana o editie a Jocurilor.

Jocurile Olimpice Tokyo 2020, in perioada 24 iulie – 9 august

Pandemia de coronavirus amana si Jocurile Olimpice de Vara Tokyo 2020. Decizia a fost luata marti de premierul Japoniei Shinzo Abe si presedintele Comitetului International Olimpic Thomas Bach. Jocurile Olimpice urmeaza sa fie reprogramate anul urmator, dar nu mai tarziu de vara lui 2021. Masura a fost luata pentru a se proteja sanatatea sportivilor, organizatorilor si a tuturor celor implicati, se arata in comunicatul Comitetului International Olimpic.

Totul ramane, deocamdata, sub semnul intrebarii

CIO s-a confruntat de mai multe zile cu o presiune puternică din partea federaţiilor şi a sportivilor, care cau cerut amânarea JO 2020 din cauza pandemiei de Covid-19. Canada si Australia anuntasera deja ca nu-si vor trimite sportivii in Japonia. In acest context, Campionatele Mondiale de atletism din 2021 ar putea fi amânate cu un an. Federaţia Internaţională de Atletism a demarat discuţiile cu organizatorii de la Eugene (SUA) pentru o eventuală amânare a competiţiei. Totul pentru ca Jocurile Olimpice sa nu se suprapuna cu Mondialul de atletism.

Sursa: aimx.ro

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!