N-o să uit niciodată (ep. 13) – cum tremuram în „Pipera” Brașovului

N-o să uit niciodată Tărlungeni - Rapid
N-o să uit niciodată Tărlungeni - Rapid

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

N-o să uit niciodată pentru că, spre deosebire de mulți rapidiști, nu mă pot lăuda neapărat că am fost în zeci, sute de deplasări. Numai că am fost în destule când era mai greu, poate. În liga a doua. Prima retrogradare de după Revoluție. Când nimeni, dar absolut nimeni nu își închipuia că Rapid va ajunge astfel. După ani cu trofee și meciuri europene memorabile. Uite totuși că de Hamburg sau Berlin am ajuns la Tărlungeni. Ca și Pojorâta, habar n-aveam pe unde vine asta. Unirea era o echipă obscură în liga secundă, iar localitatea pe care o reprezenta vine pe lângă Brașov. Cumva e un fel de Pipera pentru orașul de la poalele Tâmpei.

N-o să uit nicodată semnele lui Niky Vasile când m-a văzut în bermude

Habar n-am. Așa se spunea. E septembrie, final, dar frig incredibil. Din cauza unui vânt nenorocit. Fiindcă, deși e zonă de munte, partea asta era pusă în așa fel încât zici că ești într-o zonă plată, cel mult un pic colinară. Nicidecum nu te gândești că ai Carpații în jur. Am pe mine bermude, iar Niky Vasile îmi face semne, văzându-mă așa, că sunt un pic nebun. Adevărul e că mi-a plăcut mereu frigul, dar atunci aș fi dat orice pentru o pereche de pantaloni lungi. Lângă mine, Alex Mateiu, căpitan la FC Brașov, dar fan steaua. Mă știu cu el, subliniez bănuiala expusă aici. Tace, dar zâmbește pe sub mustăți. N-are cum să o dea, eu sunt ziarist. Îl înțeleg. Schimb subiectul.

Victorie în nouă oameni, cu 11 metri scos de eroul de la Berlin

Ne uităm la meci. Viorel Moldovan se agită. Meciul, aparent, ușor. În eșență, deloc! Rapid n-a început rău campionatul, dar nici fără griji nu e. Motiv pentru care o victorie ar veni mănușă. Galeria de 11+, cum o știm. Contează. Mai ales că ai noștri rămân în nouă la un moment dat. Mamăăă, n-o să uit niciodată acele eliminări! Tot mai greu, 0-0, n-ar fi rău. Numai că Vali Negru, da, același care a dat golul de la Berlin, e faultat în careu. Penalty! Bulgarul Ioniță nu stă la discuții – Vali și-a tăiat partea leului cu Hertha, ca să glumim un pic – și ia mingea. Gol! Gol! Gol! Rapid are 1-0 și așa se termină. O victorie cât casa, pe care eu n-o să o uit niciodată. Ce frig? Acum sunt bune bermudele, sângele fierbe!

Grăbește-te! Pe 27 martie suspendăm comenzile!

O amintire minunată, una dintre miile de amintiri pe care noi le avem ca suporteri rapidiști. Pentru că nu trebuie să fii neapărat lângă echipă fizic ca să rămâi marcat de Rapid. Acum așa s-a nimerit. Și vă amintim tot ce am făcut noi din pasiune de suporteri, pentru suporteri. Mai exact: magazin.1923.ro.

Intră repede și ia ce-ți place, fiindcă de pe 27 martie nu mai facem livrări pe termen nelimitat, așa cum v-am informat aici! Este o perioadă în care alte lucruri sunt prioritare, așa că important este acum să ne revedem sănătoși!

Foto: gsp.ro