FOTO | 1923.ro, peste tot în lume! Copenhaga, Danemarca – episodul 2

Nyhavn 1923.ro
Nyhavn 1923.ro

În momentul în care am spus că brandul nostru, 1923.ro, crescut în bună măsură și datorită fiecăruia dintre voi, va ajunge din ce în ce mai cunoscut la nivel mondial, am vorbit cât se poate de serios. De aceea, următoarea stație pentru 1923.ro a fost Europa nordică. Cum anul ăsta, atât de special, 2020, are și o zi pe măsură, 29 februarie, am decis că trebuie sărbătorită cum se cuvine. Cu un city break într-una dintre regiunile interesante ale Europei. Copenhaga este, dincolo de orice, orașul din care provine una dintre cele mai intense amintiri pe care le am eu ca microbist…

Mica Sirenă chiar e mică…

Exact, vorbim despre celebrul Danemarca – România 2-2, de acum aproape 17 ani, în care Daniel Pancu a marcat unul dintre cele mai importante goluri ale carierei. La final n-a mai ajutat decât să construiască ceva în memorie. Ceva care să nu fie uitat vreodată. Evident, trebuia să trec pe la stadionul Parken. Așa cum am ajuns și la simbolul capitalei daneze, Mica Sirenă, un monument un pic mai vechi de un secol. E adevărat, nu e impresionant… Însă puterea marketingului este cea care decide. Poate că și lapovița de afară i-a știrbit un pic din strălucire, însă mai mult de o poză să bifezi nu prea are ce să te încânte. Și aia pentru snobism.

Culorile din Nyhavn, prin lupa 1923.ro

De altfel, cu toată responsabilitatea o spun, Copenhaga nu e o capitală impresionantă. OK, e un oraș cochet, interesant, curat, cu o arhitectură fenomenală. Numai că așa sunt, probabil, toate orașele din zona scandinavă și germanică. Serios! O să vedeți de ce și când voi vorbi un pic despre Malmö. Dar răbdare. Momentan, revenim la Nyhavn, care înseamnă, tradus la sânge „Noul port”. O fostă zonă aproape rău famată este acum, și mulțumită curcubeului format din culorile de pe pereții clădirilor frumos și uniform aliniate, poate cea mai scumpă din Danemarca. Dacă te afli aici, ia-ți un tur cu vaporașul. 12 euro o oră cu ghidaj chiar e interesantă.

1923.ro își continuă drumul

Mai ales când afli că soldații danezi erau plătiți, în secolul 17, în… 10 litri de bere pe zi. Și că, tot cam atunci, berea era considerată mai curată și sigură decât… apa! Da, e un oraș cu o istorie frumoasă. Iar în el se află și… Christiania. Un cartier liber, un soi de experiment social sau chiar un ghetto mai light. E greu de clasificat. Cert e că în interior nu ai voie să faci poze. Acum dacă riști, nu știu ce se întâmplă, dar am zis că e mai frumos să le respect doleanțele și să-l capturez în obiectiv de afară. Cam asta-i, pen’ că după ce s-a întunecat am luat-o către gară. Malmö, orașul lui nenea Ibrahimovic așteaptă 1923.ro!