ANALIZĂ | FC Rapid 1923 la final de pregătire. Urmează campionatul!

FC Rapid 1923 verde
FC Rapid 1923 verde

FC Rapid 1923 a terminat cantonamentul din Antalya după două săptămâni în care a jucat și patru partide amicale. Bilanțul nu a fost unul grozav, dar, sincer vorbind, rezultatele contează cel mai puțin. Important este modul în care lotul a fost rotit, schimbat și relațiile de joc care s-au creat. Motiv pentru care, 1923.ro vă prezintă o analiză, strict pe fotbaliștii folosiți în cele patru partide amicale. Pe care giuleștenii le-au disputat în Turcia. Așadar, mai jos aveți caseta fiecărei partide.

FC Rapid 1923 – Saarbrücken (Germania, L4) 2-0 (Alexandru, Alami)

Drăghia (46′ Tătaru) – Băjan (30′ Voicu), Iacob (46′ Manole), Ignat (46′ Bonnin), Finica (46′ Goge) – Lazăr (46′ Piriz), Djuric (46′ Jorza) – Dulca (46′ Pănoiu), Drăghiceanu (46′ Alami), Crețu (46′ Hlistei) – V. Alexandru (57′ Labeau).

FC Rapid 1923 – FC U Craiova (România, L3) 2-3 (Pănoiu, Georgescu)

Devenish (46′ Tătaru) – Băjan (46′ Voicu, 52′ N. Georgescu), Ignat (46′ Manole), Copaci (46′ Bonnin), Finica (46′ Goge) – Djuric (46′ Pănoiu), Piriz (46′ Lazăr) – Sefer (46′ Dulca), Drăghiceanu (46′ Alami), Hlistei (46′ Crețu) – Labeau (46′ V. Alexandru).

FC Rapid 1923 – ȚSKA Sofia (Bulgaria, L1) 0-2

Tătaru (60′ Drăghia) – Voicu (60′ Băjan), Jorza, Bonnin (60′ Copaci), Goge (65′ Finica) – Piriz (46′ Djuric), Lazăr (46′ Ignat, 52′ Pănoiu) – Sefer (65′ Dulca), Alami (60′ Drăghiceanu), Hlistei (65′ Crețu) – V. Alexandru (46′ Labeau).

FC Rapid 1923 – FK Baltika (Rusia, L2) 2-2 (Jorza, Hlistei)

Draghia – Voicu, Jorza, Lazăr, Goge (63′ Copaci) – Piriz (46′ Pănoiu), Djuric – Sefer (70′ Dulca), Alami (38′ Labeau), Hlistei – V. Alexandru (63′ Drăghiceanu).

Cum ar trebui să arate primul unsprezece în campionat

Acum, acestea fiind prezentate, pe noi ne interesează modul în care Daniel Pancu a rulat lotul. Independent de indisponibilitățile care s-au ivit în anumite momente. Pentru că, până la urmă, cu acest tip de absențe te confrunți și în meciurile oficiale. Primul 11 este important. Din fiecare meci în parte! Cu alte cuvinte, iată cam ce ar rezulta, făcând o compilație între toate cele patru partide:

Tătaru – Voicu, Mallo, Bonnin, Goge – Piriz, Djuric – Sefer, Alami, Hlistei – Alexandru.

Drăghia rămâne rezervă, Voicu piesă de rezistență

Am scris că nu ne bazăm pe absențe, numai că în centrul defensivei, acolo unde toți fotbaliștii au avut probleme, în mod normal, în campionat vor începe cei doi. Cu toate că și Manole, la rândul său cu o leziune, este oricând o soluție. Tătaru rămâne, probabil, o certitudine în poartă. Andrei Drăghia a apărat mai mult, dar asta și pentru că tânărul său rival a fost convocat la național de juniori a României și n-a mai prins ultimul meci. Voicu, căpitanul, este indubitabil senatorul de drept pe banda dreaptă a apărării. Mai ales că Băjan nu a impresionat cu nimic.

Goge nu poate fi scos de niciun fundaș de meserie

Pe stânga, rămâne… Goge! Mijlocaș de meserie, el s-a impus totuși în fața mai tinerilor, neexperimentaților și, deocamdată, greu de spus dacă valoroșilor săi contracandidați, Finica, Crețu, Oanea sau nou-venitul Copaci. La închidere, pare să se fi închegat ceva mai bine cuplul Piriz – Djuric, doi jucători experimentați, de la care se așteaptă mai mult în retur, totuși. Tripleta pe care Pancu vrea să o impună nu poate fi concepută fără Sefer și Hlistei, iar Alami pare să fi câștigat lupta din mijloc cu Drăghiceanu. Pe undeva logic. În atac, Labeau va lua loc, probabil, frumos, pe bancă. Valentin Alexandru pare mai în vână.

Tătaru și Sefer rămân cei mai eligibili pentru pozițiile U19

Fără să epateze neapărat, vârful adus în această iarnă pare a avea mai mult potențial, pe toate planurile, decât rivalul său care a cam dezamăgit în tur. Cu toate că a fost adus, la fel ca Roskopf, cu imagine de mare fotbalist. În primul unsprezece pe care îl anticipăm, Tătaru și Sefer sunt cei doi titluari obligatorii U19. Desigur, totul poate suferi schimbări, mai ales că sunt destui jucători accidentați în prezent. Doar că în urmă minutelor jucate, când tragem linie, acesta e felul în care rapidiștii par să arate. Primul meci nu va fi ușor. Cu Turris Turnu Măgurele. O echipă care a învins de două ori într-un an formația lui Pancone.

Campanie de transferuri catastrofală

Rămâne de văzut. Mai este de menționat doar că această campania de achiziții a fost catastrofală. În afara lui Valentin Alexandru nevenind vreun jucător demn de a atenta direct la prima garnitură. Tânărul Paul Copaci este de perspectivă, dar lipsa meciurilor îl transformă pe Goge în primul candidat la postul despre care am vorbit mai sus. Goge, mijlocaș bun, dar care acum doi ani a venit în liga a 4-a… Cam asta este situația. Rămâneți pe 1923.ro pentru a vedea ce se mai întâmplă în această săptămână. De fapt, până pe 17 februarie. Când perioada de transferuri se încheie. Alex Ioniță II e așteptat încă de toată lumea. Probabil mai puțin de Alami, la a cărui poziție ar atenta…