ANALIZĂ | Ce se întâmplă, de fapt, cu transferul lui Ioniță II la FC Rapid 1923

Ioniță ProSport
Ioniță ProSport

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Telenovela Alexandru Ioniță II la FC Rapid 1923 pare să nu mai aibă sfârșit. În acest moment, conform informațiilor puse cap la cap de 1923.ro, trecerea acestuia la echipa din Regie are șanse minime de reușită. Motivele sunt simple, pentru că implicate sunt patru cluburi. Paradoxal, cu toate că „Bulgarul” aparține de CFR Cluj, ardelenii sunt cam spălați pe mâini până la vară. Asta pentru că, așa cum ne indică informațiile, CSU Craiova a achitat la mijlocul lui 2019 100.000 de euro pentru ca fotbalistul să joace în Bănie, împrumut, un sezon.

50.000 euro pentru câteva luni ar fi fost o sumă greu de achitat

Doar că, din păcate, Alex nu prea i-a convins pe olteni, așa că în această iarnă, Craiova a fost dispusă să îl cedeze. Cum mai este jumătate din împrumut, vocile au spus că aceștia ar fi solicitat, oarecum normal, ca FC Rapid 1923 să achite 50.000 euro. O sumă, totuși, mare pentru un împrumut pe câteva luni petru echipa vișinie. Mai ales că atacantul Valentin Alexandru a fost luat definitiv de la CSM Gloria Buzău cu 30.000 euro. Chiar și așa, cum juctorul ar mai fi renunțat la niște bani din salariu, e posibil ca, până la urmă, CSU să fi acceptat târgul. Până la urmă, ținându-l la nivelul ligii a treia, la liga secundă, nu câștiga nimeni.

Astra l-ar vrea pe Ioniță ca înlocuitor pentru Budescu

Pe fir însă a intrat Astra Giurgiu. Echipa la care Alex a dat cel mai bun randament al carierei, încununat cu titlul de campion al României în 2016. Astra l-a vândut la CFR Cluj, dar a păstrat 20 la sută din procentele unui viitor transfer. Acum, se pare, giurgiuvenii, l-ar dori măcar până în vară pe Alex. Argumentele lor, pe lângă procent, par destul de solide. În primul rând, jucătorul va rămâne în circuitul play-off-ului Ligii 1. Pe urmă, acesta ar fi un înlocuitor perfect și rapid pentru Budescu care este suspect de ruptură musculară și riscă să lipsească de pe gazon minimum o lună. Altfel însă, există și un revers al medaliei. Din cauza căruia, mai mult ca sigur, mijlocașul își dorește mult mai mult să joace pentru vișinii.

Ioniță II ar avea garanția titularizării la echipa vișinie

Astra Giurgiu, mai ales atunci când Budescu ar reveni, nu prea are cum să îi garanteze lui Alex un loc de titular, în contextul în care oricum evoluțiile sale din ultimul an și jumătate nu au fost prea reușite. De aceea, FC Rapid 1923 are câteva argumente solide. Cu toate că se află în eșalonul secund, paradoxal, nivelul lui Ioniță poate reveni la cotele de odinioară. Numărul 10 l-ar aștepta și nici nu ar avea de ce să aibă probleme de adaptare, având în vedere că s-ar afla acasă. La propriu! În plus, poate tocmai nivelul execrabil al ligii a doua, comparativ cu orice, nu doar cu primul eșalon, i-ar putea da încrederea necesară pentru a putea reveni sus.

Mutarea la FC Rapid 1923 ar aduce beneficii pentru toți!

Mai ales că încununarea unor evoluții reușite ar putea însemna, cum toată lumea așteaptă, promovarea în prima ligă. O primă ligă în care o echipă cu numele de Rapid București nu s-a mai aflat din… 2015! Așadar, împrumutul în Regie ar ajuta pe toată lumea: CFR Cluj și Astra care îl dețin în coproprietate, dar și pe CSU Craiova care ar putea scăpa mpcar să îi plătească salariul pe care oricum ar trebui să i-l dea și dacă îl trimite pe fotbalist în liga a 3-a. Totuși, treaba rămâne, deocamdată în aer. Însă este destul timp până pe 17 februarie. Rămâi pe 1923.ro pentru tot ce mișcă legat de mercato. Mai ales în ceea ce privește mutarea lui Alex Ioniță!