FC Rapid 1923 a pierdut două puncte, dar rămâne campioană la suporteri!

FC Rapid 1923 galerie formă
FC Rapid 1923 galerie formă

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Așteptarea meciului FC Rapid 1923 – Turris Turnu Măgurele pare nesfărșită. Dinainte ca anul 2019 să se încheie, gândurile multora zboară la meciul care e menit să deschidă, la nivel competițional, 2020. Turris Turnu Măgurele nu e un adversar ușor. Măcar se joacă pe teren țiplă, la Voluntari. Departe totuși de confortul locației stadionului din Regie. Când însă suprafața fostului Sportul este impracticabilă, e mai înțelept să cauți ceva care să te lase să joci fotbal, cu orice risc. Aici traducând în absența inimoasei galerii. Nu în totalitate, însă în orice caz… Într-un fel ajungi în Ilfov, altfel în Grozăvești. E la mintea cocoșului.

Stadion plin și în Voluntari

Când ce să vezi… Stadionul plin! Bă, are vreo 5000 cel din Voluntari, dar asta contează mai puțin când toate sau, aproape toate, sunt îmbibate în alb și vișiniu. Culori asezonate cu un chef de cântat cum numai la rapidiști vezi. Daniel Pancu și ai lui cu greu își pot da seama că nu evoluează pe Giulești. Cu atât mai mult cu cât au trecut deja vreo 15 luni de la ultimul meci pe legendarul stadion. Sângele fierbe aproape la propriu în vine, mai ales că ajută și vremea. O fi februarie, dar numai pe hârtie. După ce oaspeții ratează vreo câteva șanse mai mult sau mai puțin mari, Pancone resimte cam 30 de grade și lasă haina laoparte.

Vocea colectivă a împins FC Rapid 1923 de la spate!

Se cântă neîncetat, un nivel cu mult peste ce vedem pe teren. Prea puțin. Era însă de așteptat, dacă ne gândim ce campanie de achiziții a fost iarna asta. Voicu, de neînțeles, ia roșu pentru o intrare criminală la un adversar, chiar când arbitrul avea fluierul pe buze și se pregătea să lanseze semnalul de pauză. Misiunea e și mai grea. Noroc cu vocea colectivă care dă volumul și mai tare. Aș spune la maximum, dar rapidiștii nu au așa ceva. Cântă cât de tare și cât de mult e nevoie. Acum este! Nu merg lucrurile cum trebuie, chiar dacă nic adversarul nu e unul de colea. Nimeni nu poate spune că Turris e o echipă de împrumut.

Secretul pentru promovare

Nu degeaba FC Rapid 1923 nu a bătut-o niciodară, în trei ocazii. Vine fluierul final. Din păcate e un 0-0 sec, ce nu ajută prea mult. Mai ales că UTA a bătut și este acum la opt puncte distanță. Știm, se promovează și de pe locul 2 tot direct. Dar parcă tare bine era, măcar pentru siguranță, să se rămână lângă arădeni. Nu e nimic, măcar Pancone știe că se poate baza mereu, oricând, mai mult ca niciodată, pe suporteri. Și, mai mult decât două puncte pierdute azi, aceasta ar putea fi cheia veritabilă în drumul spre o promovare memorabilă, de poveste. Urmează o primăvară cum n-a mai fost demult!

Foto: Facebook FC Rapid 1923