De ce a esuat Adrian Tutu (si multi altii ca el)

Adrian Tutu a castigat editia din 2011 a emisiunii Romanii au talent, a facut praf cei 100.000 de primiti, iar acum se zbate in mediocritate. De ce? Simplu! Te invit sa citesti mai departe.

Intr-o analiza succinta, Robert Kiyosaki, un mare smecher al planetei asteia, evidentia faptul ca omenirea, a trecut de la slavirea figurilor religioase, la eroi si a ajuns in momentul in care, in momentul de fata, slaveste VICTIMA. Exemple in acest sens sunt cu nemiluita pe tot globul pamantesc. Dar sa ne oprim la Tutu.

Castigarea emisiunii Romanii au talent, l-a facut pe eroul povestirii noastre sa creada ca TALENTUL si nu MILA a contribuit decisiv la succesul sau. Astfel incat, toti banii si i-a irosit, in urma sfaturilor primite de la oameni de mai mult sau mai putina buna credinta, pentru a se indeparta de publicul care l-a facut castigator.

Esecul lui, ca si al multora ca el, este ca s-a departat de publicul sau, incercand sa acapareze un public care nu e al lui. A crezut ca oamenii sunt doar asa, un numar, un robot gata sa primeasca imediat ce ofera el, oricum, oricand, in orice mod, doar pentru ca a aparut la televizor si a castigat un concurs.

Si a esuat. Cand publicul tau te place pentru ca esti VICTIMA, da-i ce vrea sa auda. Jeleste. Da-te cu curu’ de pamant. Spune cat de grea e viata. Ca daca in loc sa faci asta te-mbraci ca ultimul maimutoi si-ti cheltuiesti banii incercand sa arati ce nu esti, sfarsesti inevitabil IGNORAT!

Si-asta in timp ce oamenii care ti-au spus ca „Asta prinde! Asa se face!” isi vad de treaba lor in continuare. Cu banii tai in buzunar!

Un lucru care mi-a placut in schimb la Tutu e ca nu renunta! Bravo lui! Doar ca nu i-ar strica sa arunce o privire la Seth Godin. E bine pentru inceput sa citeasca „This is marketing”. Isi va constientiza foarte multe greseli.

Si va merge mai departe, iar intr-un final va reusi sa fie tot ce poate fi! Si el, ca si mine, ca si toti care am facut greselile lui candva, indiferent de domeniul in care ne desfasuram activitatea!

Va salut pe toti. Si, daca nu ati facut-o inca, va invit sa-mi dati add pe facebook AICI

Asta daca vreti sa fim prieteni. Daca nu, nu!

Dragos Leasa