SPECIAL | Copiii de azi, idolii de mâine! Ei sunt viitorul FC Rapid 1923

FC Rapid - Petrolul, Bella Ciao
FC Rapid - Petrolul, Bella Ciao

Pagina de Facebook a FC Rapid 1923 a prezentat, în aceste zile, mai mulți puști de mare viitor pe care echipa îi are. Cum una dintre preocupările principale ale 1923.ro a fost promovarea tinerilor de perspectivă cu sânge rapidist încă de la început, nu putem să nu vă redăm portretele despre care am vorbit. Deja aveți pe site preluat un interviu extrem de interesant cu Cristian Buturugă. Omul care coordonează, alături de Marian Rada, întregul Centru de Performanță Rapid. Așa că, vă dorim lectură plăcută!

Ei sunt viitorul celor de la FC Rapid 1923

Cosmin Alexandru Ilie

Este unul dintre cei mai promițători jucători ai Centrului de Performanță Rapid București. A debutat cu o pasă de gol, în tricoul echipei mari, în „amicalul” cu Progresul Spartac din decembrie 2019. În vârstă de 18 ani, Cosmin a venit în vara trecută la echipă, de la Juniorul. Este om de bază la FC Rapid 1923 II și FC Rapid 1923 U19.

 3 goluri @Rapid II (Liga 4)
 3 goluri @Rapid U19 (Campionatul Național)
 1 gol @Rapid U19 (Cupa României)

Vlad Ghineț – debut fulminant pentru FC Rapid 1923

Născut în Bacău și poreclit „Ghindă”, a avut un debut excelent la prima echipă, reușind să înscrie singurul gol al FC Rapid 1923 în meciul cu Progresul Spartac din decembrie 2019, chiar dacă a intrat abia în minutul 60. În vârstă de 17 ani, abia împliniți, pe 2 decembrie, Ghineț a venit în vară, de la ACS Juniorul 2014. S-a impus repede în formația U19, cu care este lider detașat în seria a IV-a a Campionatului Național. Însă și la formația secundă, din Liga 4, unde a punctat deja de patru ori, în nouă partide. Cu o viteză bună, tehnic și bătăios, Vlad Ghineț este una dintre propunerile Centrului de Performanță Rapid pentru fotbalul mare. 😎

Adrian Nițu – de-o viață la Rapid

Crescut în spiritul Rapidului, fiind la clubul nostru de foarte mulți ani, Adrian Nițu pare un veteran, dar are numai 18 ani. Chiar dacă nu a mai evoluat pentru echipa mare, în acest sezon, el are deja 19 goluri marcate la formația secundă și U19, sub comanda lui Ștefan Grigorie. Adrian a evoluat în 7️⃣ meciuri oficiale pentru prima echipă, patru în sezonul de 2017/18, în Liga 4, și trei în stagiunea trecută din Liga 3. Nițu are o viteză bună în regim de viteză, este luptător, tipul de jucător altruist, un bun marcator, dar și un tip serios în teren și în afara lui. Atacantul ajuns la majorat este una dintre propunerile de la Centrul de Performanță Rapid București.

1️⃣2️⃣ goluri @Rapid U19 (Campionatul Național)
0️⃣7️⃣ goluri @Rapid II (Liga 4)

Niţu
Niţu – Rapid

Enrichi Finica

În vârstă de numai 17 ani, „Erik” este una dintre marile speranțe ale centrului, iar vestea bună este că fundașul stânga va fi apt de joc pentru retur. Născut în Republica Moldova, și venit în vară de la AC Torino U17, Finica nu a avut drept de joc până acum. Însă acest lucru nu l-a împiedicat să se antreneze în toată această perioadă cu același entuziasm, fiind întotdeauna cu zâmbetul pe buze. Erik a evoluat pe toată durata reprizei secunde a ultimului joc disputat de giuleșteni, 1-1, cu Progresul Spartac, și este una dintre propunerile pentru viitor.

Nichifor Georgescu – golgheter la FC Rapid 1923

Este atacanul cel mai prolific de la grupele mari ale Centrului de Performanță Rapid. În prima parte a acestui sezon, Georgescu a marcat deja de 44 de ori, fiind golgheterul echipelor U19 și cea din liga 4. În vârstă de 17 ani, Nichi a debutat deja la prima echipă, în penultima etapă a sezonului trecut de Liga 3, când a intrat în repriza secundă a partidei cu Înainte Modelu, câștigată cu 3-2. Cu un foarte bun plasament, o finalizare bună, dar și cu forță de pătrundere, Nichi este unul dintre recomandările pentru viitor.

CITEȘTE ȘI  SONDAJ | Pe cine vrei în poartă la meciul CSM Gloria Buzău - FC Rapid 1923?

2️⃣9️⃣ goluri @Rapid U19 (Campionatul Național)
0️⃣5️⃣ goluri @Rapid U19 (Cupa României)
1️⃣0️⃣ goluri @Rapid II (Liga 4)

Patrick Gogan

A fost unul dintre jucătorii ce a lăsat o impresie foarte bună încă de la primele jocuri în tricoul echipei U17, în vara anului trecut, fiind unul dintre cei mai vechi jucători de la Centrului de Performanță Rapid. În vârstă de 17 ani și jumătate, Patrick este un mijlocaș central extrem de tehnic, controlează foarte bine mingea, ceea ce îl face să pătrundă cu ușurință pe lângă adversari și este un foarte bun pasator decisiv. De asemenea, este un bun executant al loviturilor libere.

Gogan a jucat 5 meciuri în acest sezon de Liga 4, pentru FC Rapid 1923 II, iar pentru prima echipă a evoluat 30 de minute în partida amicală cu Progresul (1-1). Când l-a înlocuit pe Ștefan Pănoiu. Mijlocașul a fost în prima parte a sezonului un om de bază pentru echipa U19, acolo unde a punctat de 5️⃣ ori în Campionatul Național.

0️⃣5️⃣ goluri @Rapid U19 (Campionatul Național)
0️⃣5️⃣ meciuri @Rapid II (Liga 4)

Cristian Ignat

Este unul dintre cei mai promițători jucători ai Centrului de Performanță Rapid. Acesta a debutat deja pentru echipa mare. Atunci când a fost titular în meciul amical jucat împotriva Progresului. Puștiul de numai 16 ani a jucat în prima parte a sezonului pentru trei echipe, U17, U19 și cea secundă. Deși este fundaș central, Ignat a marcat șase goluri pentru U17, în Campionatul Național. Dar are un gol marcat și în Liga 4, pentru echipa secundă, în 7 meciuri.