FC Rapid 1923 – Saarbrücken (Germania L4) 2-0. Au marcat Alami și Alexandru

Valentin Alexandru FC Rapid 1923
Valentin Alexandru FC Rapid 1923

FC Rapid 1923 și-a început seria meciurilor amicale din Antalya, cu o victorie în fața lui FC Saarbrucken, echipă calificată în optimile Cupei Germaniei. Daniel Pancu nu s-a putut baza în acest meci pe Alin Cârstocea, Antonio Sefer, Facundo Mallo, toți cei trei cu probleme de sănătate. Căpitanul Ionuț Voicu a fost incert până în ultima clipă, în timp ce nou-venitul Paul Copaci s-a antrenat separat pe toată durata partidei, scrie site-ul oficial al clubului.

FC Rapid 1923 a jucat zece minute în inferioritate numerică

Prima repriză a fost destul de echilibrată. Cu un plus ofensiv pentru formația germană, însă Virgil Drăghia a intervenit providențial în două ocazii. În minutul 22, Robert Băjan a faultat din postura de ultim apărător, iar arbitrul partidei l-a eliminat. Forțându-l pe Ionuț Voicu să intre în locul său. După vreo zece minute în care FC Rapid 1923 a jucat fără un jucător, cât timp căpitanul nostru s-a încălzit pe margine. Prima repriză s-a încheiat fără goluri, iar la pauză antrenorul a schimbat în totalitate echipa. Cu o singură excepție. Este vorba despre atacantul Valentin Alexandru, acesta având să fie protagonistul startului de repriză secundă.

Vali Alexandru, one-man-show după pauză

Mai întâi, în primul minut de la reluare, i-a pasat decisiv lui Saifeddine Alami, fostul său coleg de la Călărași. Marocanul a deschis scorul cu un șut precis, din interiorul careului. Un singur minut mai târziu, același Valentin Alexandru a profitat de ocazia unui fundaș advers și l-a învins din nou pe portarul german, dublând avantajul.

A urmat o repriză controlată de FC Rapid 1923, care a mai ratat câteva șanse bune de gol. În timp ce Alex Tătaru a șomat în poartă, iar partida s-a încheiat cu victoria giuleștenilor. 2-0, chiar dacă ultimele zece minute au fost jucate în zece. După o nouă eliminare, a lui Jorza, de această dată fără a mai fi înlocuit.

Daniel Pancu a folosit echipa:

Drăghia (46′ Tătaru) – Băjan (30′ Voicu), Iacob (46′ Manole), Ignat (46′ Bonnin), Finica (46′ Goge) – Lazăr (46′ Piriz), Djuric (46′ Jorza) – Dulca (46′ Pănoiu), Drăghiceanu (46′ Alami), Crețu (46′ Hlistei) – V. Alexandru (57′ Labeau).

În următorul meci amical, Rapid va întâlni formația de Liga 3 din România, FC Universitatea Craiova, pe 30 ianuarie.

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!