Mircea Lucescu a refuzat încă o ofertă! Ce urmează pentru marele antrenor?

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu, foarte ataşat de Rapid

Președintele lui FC Sion, Christian Constantin, spera să-l convingă pe Mircea Lucescu (74 de ani) să semneze cu clubul elvețian. Dacă varianta paulista a căzut încă din start, Mircea Lucescu afirmând că „iubesc Brazilia, Santos e un club mare, această ofertă mă onorează, dar este foarte departe de casă”, posibilitatea de a ajunge la FC Sion crește de la o zi la alta, scrie gsp.ro.

„Românul este o legendă vie”

Într-un interviu pentru cotidianul Le Matin, controversatul președinte al grupării elvețiene a confirmat că negociază cu tehnicianul în vârstă de 74 de ani. „Lucescu e un domn care are 3 stele Michelin în fotbal”, l-a caracterizat Christian Constantin.

Sion are mai multe piste, însă una este prioritară. Românul este o legendă vie în țara sa, dar și în Ucraina, unde a pregătit-o 12 ani pe Șahtior, a scris Le Matin.

„Cunoaște bine această regiune a Elveției, venind în cantonamente de vară, mai ales cu Șahtior. A și jucat împotriva lui Sion pe 7 iulie 2015. A pierdut cu 2-3 la Festivalul Alpilor”, au continuat elvețienii.

Mircea Lucescu, comparat cu Bigon, antrenorul lui Maradona

Jurnaliștii din Țara Cantoanelor cred că venirea lui Lucescu, dacă se va realiza, ar putea fi comparată cu cea a lui Alberto Bigon. Faimosul italian, care cucerise Serie A în 1990 cu Napoli și Maradona, a ajuns la Sion în 1996. Și a făcut eventul la unicul sezon: campionat-cupă!

Doi veterani: Song și Doumbia

Acum, roș-albii nu stau însă bine deloc. Sunt pe locul 7, cu numai 21 de puncte în 18 etape. Au două nume importante: mijlocașul camerunez Alex Song (32 de ani, ex-Arsenal și Barcelona) și atacantul ivorian Seydou Doumbia (31), fost la ȚSKA Moscova și AS Roma.

Totuși, din păcate, reputatul antrenor român Mircea Lucescu (74 ani) a refuzat oferta primită din partea clubului elveţian de fotbal FC Sion, potrivit cotidianului Le Matin, citat de hotnews.ro. Reamintim că marele antrenor a negociat cu primarul Dan Tudorache pentru un post de conducere la FC Rapid 1923.

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!