Concordia Chiajna – FC Rapid 1923 1-3. Pancu s-a ținut de cuvânt!

FC Rapid 1923
FC Rapid 1923

„Daniel Pancu mi-a promis că vom câștiga la Chiajna, așa că totul va fi bine pe final de an”, a fost declarația, puțin tăioasă, a primarului Dan Tudorache înaintea partidei cu Concordia. Pe urmă, antrenorul celor de la FC Rapid 1923 a postat pe contul său de Instagram o fotografie cu edilul sectorului 1 în care invoca pacea din Giulești. La fotbal însă e mai mult de atât. Mai ales în cel românesc! Nu îți garantează nimeni nimic. Niciodată. Nici că vei bate pe oricine, nici că ești victimă sigură. Mai ales că vișiniii mergeau în a treia deplasre la rând. A fost un an solicitant, dificil, nu se anunță vreo misiune ușoară.

Absențe importante pentru FC Rapid 1923

Locația, măcar, e aproape de București, așa că poate avea galeria alături. Lipsesc Bonnin, Roskopf sau Piriz. Oameni aduși cu mare tam-tam și care nu pot fi prezenți, din diverse motive, în primul unsprezece. Și Labeau a venit cu mare tam-tam, iar în mare măsură din timp a dezamăgit crunt. Nu și acum! Gol! La doar cinci minute de la fluierul de start, francezul găsește plasa și dă un start confortabil de meci pentru Pancone și ai lui. Letargia se instalează imediat, iar asta nu e neapărat rău, pentru că ea poate conserva trei puncte atât de necesare. Pauză. Nu înainte ca rapidiștii să-și arate colții.

Alami revine cu gol

Golgheterul Hlistei, Labeau și Djurici au fost aproape să-l execute pe Greab. Nu-i nimic, și 1-0 tot trei puncte înseamnă. Alami revine la pauză. În sensul că bifează al doilea meci pentru FC Rapid 1923 după o accidentare care a recidivat și l-a azvârlit în tribune. Marocanul e plăpând în joc, neașteptat de slab. Până când are o minge extrem de potrivită în careu. Se mișcă excelent, șut și GOL! 2-0 la Chiajna, nimic nu mai pare a sta în calea formației din Regie. Mai cu seamă că letargia devine cronică. Nimic nu dă semne de îngrijorare. Ei, dar uite că Albu se gândește că e prea multă plictiseală și marchează. Tătaru uitase că e pe teren. În afară de intervenția la Nica, din primele minute ale reprizei a doua, n-a avut vreo problemă.

Jorza alungă orice emoție

În mod normal, ultimele 20 de minute trebuie să fie incandescente. Să fie așa? Noi așteptăm. Pare că 1-2 e un scor ideal pentru ambele echipe. FC Rapid 1923 nu mai forțează, că nu are interes, dar nici Concordia nu face acest lucru. Evident, pentru că atât poate… Ăsta e fotbalul de liga a doua… Teamă există… Dacă se marchează iar în poarta tânărului de 17 ani?! Dar nu! Jorza se supără și rezolvă, definitiv, meciul. Se termină ca în tur. Concordia Chiajna – FC Rapid 1923 1-3. Iar Daniel Pancu și-a îndeplinit promisiunea și va avea o iarnă liniștită.