BALONUL DE AUR | Lionel Messi l-a câștigat pentru a 6-a oară!

Messi Balonul de Aur Rege
Messi Balonul de Aur Rege

După o pauză de patru ani, Lionel Messi câștigă iar Balonul de Aur! Pentru a șasea oară în istorie! Superstarul argentinian a luat acest trofeu între 2009 și 2012, adică de patru ori la rând. Pe urmă, el l-a mai câștigat în 2015 și acum. La fix un deceniu după primul succes. Astfel, Lionel Messi îl depășește pe Cristiano Ronaldo care a rămas cu cinci trofee. Practic, în ultimii 12 ani, doar cei doi jucători și-au împărțit prețioasa distincție. Cu o singură excepție!

Duel tare între Lionel Messi și Virgil Van Dijk pentru Balonul de Aur

Vorbim despre anul 2018, când Luka Modrici a devenit unul dintre cei mai ridicoli câștigători al Balonului de Aur din istorie. Ca o dovadă suplimentară în acest sens stă faptul că în acest sezon nici măcar nu a intrat pe lista extinsă! În altă ordine de idei, marele rival al lui Messi la trofeul din 2019 a fost fundașul olandez Virgil Van Dijk. Turnul de control al lui FC Liverpool a avut o stagiunea perfectă. Însă, chiar și așa, poziția din teren și duelul cu genialul mijlocaș al catalanilor l-a pus în imposibilitatea de a cuceri prețioas distincție.

Niciun fundaș nu a mai ieșit câștigător de la Cannavaro în 2006

Ultima dată când un fundaș a luat Balonul de Aur se întâmpla în 2006. Atunci, Fabio Cannavaro l-a obținut un pic forțat, dar totuși cu un mare atu. Acela că a devenit campion mondial cu Italia la World Cup 2006. Ceea ce este cu mult peste succesul din Champions League pe care uriașul olandez l-a avut. Van Dijk a terminat pe locul 2, în timp ce Cristiano Ronaldo s-a clasat al treilea. Interesant este că între primii 10 se găsesc nu mai puțin de… patru jucători de la FC Liverpool! Pe lângă olandez, pe locul 4 a fost Sadio Mane, pe 5 Mohammed Salah și pe 7 Alisson Becker!

CITEȘTE ȘI  NEWS ALERT | Campionatul European, anulat de UEFA!