Sportul Snagov – FC Rapid 1923 3-2. Cronica unui eșec anunțat

De la FC Rapid 1923, la Barcelona!
De la FC Rapid 1923, la Barcelona!

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Un gol în cinci meciuri pentru FC Rapid 1923. Snagovul juca din ce în ce mai bine. Nu mai avea nimeni vreun motiv să creadă că la Ghermănești va fi simplu. Era evident că dificultatea meciului va fi ridicată. Doar că nimeni nu se aștepta ca jucătorii să arate mai rău ca niciodată. Cu greii Mallo, Bonnin, Piriz, Labeau și Roskopf în prima echipă, rapidiștii s-au făcut de râs.

Să pierzi cu 3-2 în deplasare la ultima clasată nu poate fi catalogat altfel decât o mare rușine. Când ai jucători cu 3000, 4000 EUR pe lună sau mai mult, asta e de neimaginat. În afara lui Roskopf, care prin cele două marcate și-a scos pârleala măcar pentru un meci, restul străinilor au fost 0. Inclusiv Alami, care a intrat după pauză. Nada, nimic. Degeaba toți. Bine că n-a fost și Djurici, ca impresia generală să fie catastrofală.

Nici fotbaliștii români ai FC Rapid 1923 nu mai joacă nimic

Nu că restul au fost mai buni. Sefer nu mai joacă nimic de etape bune. Portarul Achiriloaie pare adus la întâmplare, că avea mănuși în mâini la un meci, cu toate că are numai 18 ani. La Băjan se vede de ce nici măcar nu poate gândi să îi ia locul lui Voicu. Om suspendat, care fie vorba între noi este un lider de conjunctură la această echipă. Cârstocea are mai multe accidentări serioase decât meciuri jucate, Jorza abia a revenit după accidentare și n-a mai apucat să reintre.

Hlistei a rămas pe bancă și tot așa. E corect că Labeau a avut un gol anulat degeaba la finalul primei reprize. Chiar și așa, atacant fiind are ZERO reușite în aproape juma’ de campionat. Deci, despre ce vorbim? Când Pancu declară ce declară, are acoperire completă. Cu toate că, fie vorba între noi, vină are și el. Numai că o potențială plecare a lui Pancone clar n-ar rezolva nimic.

Vinovații sunt mereu diferiți, nevinovații aceiași

Dacă vi se pare că nu avem dreptate, uitați-vă cum controlează mingea sau cum stau în teren jucători care au venit din postura de mari vedete. Probabil că promovarea este compromisă. Nici măcar nu ar fi însă asta marea dramă. Măcar dacă e așa, să se forțeze cu tineri români care pot crește. Sefer, Lazăr, Pănoiu, Manole, Dodoi, chiar Achiriloaie, Tătar, Oanea și toți ceilalți eligibili. Iar dacă ei nu corespund, ar trebui ca ochiul vigilent al zecilor de specialiști care roiesc acum pe la FC Rapid 1923 să vadă asta. Că, din păcate sau din fericire, Pancone nu e singur.

Doar că la înfrângeri numai el iese în față. Restul stau ascunși bine de tot. Apoi, când e de vorbit, o fac ca și cum au suferințe ascunse pe care nu le mai pot controla. Să te bată Sportul Snagov e o umilință supremă. Pentru asta ar trebui să răspundă mai mulți oameni. Să vedem dacă va fi cazul. Ori dacă, așa cum s-a întâmplat cu Niculae, Maftei, Schumacher, Vlada sau alte persoane care au început acest proiect, vor fi făcute schimbări doar de dragul de a fi făcute, iar rădăcinile putrede vor rămâne înfipte în pământ până se vor transforma la rândul lor în… pământ!