Rapid, prezentă în sala Concordia Chiajna, în memoria lui Didi Prodan

Rapid
Rapid

2013. Pe stadionul Dinamo se joacă un ciudat meci între Concordia Chiajna și Rapid. Baraj pentru nimic, care, până la urmă, deși câștigat de ai noștri, a fost anulat. Papa. Doar că altceva contează. Dincolo de faptul că tribunele au fost vișinii, pe teren a zburat, la un moment dat, o torță. Observator, Didi Prodan. Nu a fost pe fază, nu a văzut. Cineva l-a înștiințat. „Ce, mă? Las-o-ncolo… Tu nu vezi ce atmosferă e?”.

Trei ani mai târziu, unul dintre fundașii de aur ai Generației de Aur, s-a stins fulgerător. Se împlinesc fix trei ani. Unul dintre foștii săi jucători, Ciprian Mozacu, a organizat la Chiajna un patrulater. La care, evident, au luat parte echipe de Old Boys de la Rapid, Dinamo și steaua.

Un Rapid stelar în sala de la Chiajna!

Ai noștri vișinii au terminat pe 2, iar garnitura prezentă a fost una de-a dreptul stelară. Cu Daniel Niculae, Vasile Maftei, Răzvan Raț, care a și ieșit jucătorul turneului, Adrian Iencsi, Ionuț Voicu I, Constantin Schumacher, Nae Stanciu sau Ștefan Grigorie. Așa nume, nici măcar nu știi cum să le ordonezi! E drept, am avut parte și de două semi-surprize.

Cristi Dănălache, cel care a făcut junioratul în Giulești, dar care nu a evoluat vreodată pentru prima echipă. Și, nu în ultimul rând… Marian Aliuță! Fotbalist care a jucat totuși la Rapid, chiar dacă pentru numai câteva meciuri. Mai precis 10. Cu toate astea, calitatea sa fotbalistică place stilului vișiniu. Motiv pentru care, evident, a fost bine primit în trupă. Că altfel nu era „convocat”. 🙂