N-o sa uit niciodata (ep. 5)

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Ma uit siderat cat de ignorante sunt forurile responsabile cu fotbalul de la noi in privinta palmareselor (rezultatele ar fi trebuit sa fie logic scopul principal al acestora), nearhivand mai nimic (adica ne dam cu stangul in dreptul).

Dar arhiva (memoria) personala nu poate fi afectata. Fratele meu, Dumnezeu sa-l odihneasca, se numea Ionescu Catalin si eu Ionescu Ilie, eram jucatori la juniorii U15 de la Rapid Bucuresti in anul competitional de fotbal 1978-1979, antrenor fiind Socec Constantin.

In aceeasi editie, CFR organizase (deoarece ii revenise randul) Campionatul European Feroviar sectiunea juniori.

Forul european de resort avea afiliati membrii din mai tot fotbalul de calitate (Germania, Anglia, Italia, Spania, etc.).

Fratele meu si cu mine eram atacanti centrali intr-o generatie de exceptie din punct de vedere al unitatii si modestiei, el fiind tehnic, coordonator (executantul penalty-urilor), eu de gura portii, omul de gol.

Pe vechiul stadion de sub podul Grant intre 02-05 aprilie 1979 s-a desfasurat competitia Campionatul European Feroviar.

In primul meci (02.04.1979) am invins Renfe (Spania) cu 4-0, iar pe 03.04.1979 am castigat cu Lokomotiv Ruse (scor 8-1). Finala a avut o istorie scurta. Pe data de 05.04.1979 am trecut de GySEV (Ungaria) cu scorul de 4-1. Bucuria s-a dublat deoarece am castigat si titlul de goalgeter cu 4 goluri marcate. (cate unul in primul si al 3-lea meci si 2 in meciul din etapa secunda).

IONESCU ILIE

26.11.2019

Tu ce amintiri frumoase cu titlul „N-O SA UIT NICIODATA” ai? Scrie-ne povestea ta pe rapid@1923.ro si noi o vom publica pe 1923.ro

Imagine de Michael Gaida de la Pixabay