ISTORIE | Lionel Messi 700. Urmează noi borne fabuloase?

Lionel Messi 700
Lionel Messi 700

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Recent, am scris despre al 700-lea gol marcat la seniori de Cristiano Ronaldo. Numai că trăim în vremuri fotbalistice în care suntem atât de norocoși încât să ne bucurăm atât de portughez, cât și de Lionel Messi. Iar Messi… Ei bine, a ajuns și el la numărul 700. Nu de goluri la seniori, până acolo mai are un pic. Ci la 700 de meciuri jucate pentru Barcelona! 700 meciuri în care a marcat 613 goluri (!!!) și în care a dat 237 pase de gol. Wow! Numere imbatabile. Care au fost strânsă cu ocazia meciului din Champions League , FC Barcelona – Borussia Dortmund 3-1.

Lionel Messi, record și în Champions League

În care, cum ar fi putut Messi să sărbătorească dacă nu cu un gol și… două pase de gol! Câte una pentru Suarez și Griezmann. Tripletă care înscrie, în premieră pentru Barca! Parcă planetele s-au aliniat perfect în fața acestui număr, 700. Mai mult, golul marcat cu nemții l-au poziționat pe Leo în fruntea topului cu cei mai mulți adversari din Champions League în fața căruia cineva a înscris. A fost al 34-lea. Raul și Cristiano Ronaldo se află, deocamdată, la borna 33. Spaniolul nu mai poate progresa, dar CR7 da. Rămâne de văzut.

A plecat în cursa de urmărire a lui Xavi

Până atunci, Lionel Messi merge către alt record. Cu acest număr impresionant, el a devenit abia al doilea om din istoria Barcelonei care depășește 700 meciuri oficiale jucate. Celălalt este Xavi. Campionul mondial din 2010 a adunat 767. Cursa de urmărire a început. Și, în mod normal, undeva la mijlocul sezonului 2021 – 2022, Lionel Messi va trece și de aceast barieră. După care, probabil, se va îndrepta spre borna 800. Deocamdată este mai aproape golul la seniori cu numărul 700. Care va veni, fără dubii, în acest sezon. Cristiano Ronaldo are de ce să fie îngrijorat! Ce jucător!

2004 este anul în care Lionel Messi a debutat la FC Barcelona

Foto: fcbarcelona.com