Fabulos! Răzvan Lucescu a câștigat Champions League în Asia!

Razvan Lucescu Champions League
Razvan Lucescu Champions League

Al Hilal, echipa Răzvan Lucescu, esta noua campioană a Asiei! Saudiții au câștigat Champions League, după o dublă victorie, tur-retur, cu Urawa Red Diamonds. După 1-0 în Arabia, jucătorii lui Răzvan au câștigat și în Japonia, 2-0. URAWA RED DIAMONS – AL HILAL 0-2 a fost stability prin golurile marcate de Al Dawasari (74) și Gomis (90+3). Răzvan Lucescu, 50 de ani, devine al doilea antrenor român care câștigă Liga Campionilor Asiei, după Anghel Iordănescu, care a triumfat de două ori, în 2000 cu Al Hilal și în 2005 cu Al Ittihad.

Record stabilit de Răzvan Lucescu în Champions League Asia

Cupa câștigată de Iordănescu a fost ultima cucerită de Al Hilal, până acum. Saudiții au mai jucat două finale, dar le-au pierdut. Lucescu e primul care câștigă ambele meciuri din finala Champions League Asia de când s-a trecut la acest format, în 2013. Răzvan Lucescu încununează un an în care a luat titlul și Cupa Greciei neînvins cu PAOK și în care câștigă primul trofeu internațional cu o echipă pe care o antrenează.

În prima repriză meciul a fost unul echilibrat. Al Hilal a stat foarte bine tactic, s-a apărat compact și nu le-a dat japonezilor spații pentru a crea ocazii. Al Hilal a stat mai bine la șuturile pe spațiul porții (2-1), dar Urawa a avut mingea mai mult (57% – 43%). Cu toate că au avut mingea mai mult, japonezii nu au putut să pună în pericol poarta echipei lui Răzvan Lucescu, fundașii lui Al Hilal având interveniții foarte bune și sigure.

Finalul a fost excelent pentru Al Hilal

Și startul părții a doua a fost echilibrat, dar cu trecerea timpului, Al Hilal a pus stăpânire pe joc. Cu 30 de minute înainte de final Soo Jang și Al Shahrani au avut două șuturi periculoase, dar nu au putut înscrie. Primul a venit în minutul 74, după un contraatac perfect. Saudiți au dus rapid mingea în careu, de unde Giovinco i-a pasat perfect, din prima lui Al Dawsari, care a marcat din șase metri. După gol, Urawa nu a mai putut pune probleme și tot Al Hilal. Francezul Gomis a primit o pasă la 11 metri de poartă și a marcat cu latul, în minutul 90+3!

Echipe de start:

Urawa: Nishikawa – Iwanami, Suzuki, Makino – Hashioka, Aoki, Ewerton, Sekine – Nagasawa, Koroki, Fabricio. Rezerve: Fukushima, Abe, Mauricio, Kashiwagi, Shibato, Sugimoto, Ugajin. Antrenor: Tsuyoshi Otsuki
Al Hilal: Al Muaiouf – Al Burayk, Jang, Albulayhi, Al Shahrani – Carrillo, Al Faraj, Otayf, Al Dawsari – Giovinco, Gomis. Rezerve: Al Waked, Al Abed, Al Hafith, Al Shalhoub, Al Shehri, Babhir, Kanno. Antrenor: Răzvan Lucescu

Sursa: gsp.ro