COLOSAL | Flamengo, celebrată în Rio după ce a câștigat Copa Libertadores

Flamengo
Flamengo

Flamengo este noua regină a Americii de Sud! După triumful din 1981 în Copa Libertadores, brazilienii din marea metropolă Rio de Janeiro au luat o pauză. Una, ce-i drept, mare, de vreo 38 de ani. Până la meciul cu River Plate. Una dintre marile echipe ale Argentinei și ale continentului sud-american. 1-0 pentru reprezentanții „pumelor” încă din minutul 14. Cumva, ne întorceam în timp cu 20 de ani. Când Mario Basler o ducea pe Bayern Munchen în avantaj în debutul finalei Champions League cu Manchester United.

Gabriel Barbosa, cât Sheringham și Solskjaer la un loc!

Nimic nu avea să anunțe finalul care s-a consumat. Cu Sheringam și Solskjaer marcând în prelungiri pentru o finală epocală, o victorie incredibilă. Cei doi monștri sacri din Anglia nu mai joacă de mult. Însă Flamengo l-a avut pe Gabriel Barbosa. Gol în minutul 89. Gol în minutul 90+2. Roșu în minutul 90+5. Ce mai conta? Copa Libertadores revine după aproape o veșnicie în vitrina clubului, iar lacrimile suporterilor roș-negri din tribune curg șiroaie. Nimeni nu vrea să se trezească din vis. Un simplu băiat devine erou peste noapte. „Gabicol” nu e vreun fraier, pentru că după ce a călcat pe urmele lui Pele și ale lui Neymar la Santos a fost cumpărat de Inter Milano. A debutat în naționala Braziliei.

Flamengo ar putea juca contra lui Răzvan Lucescu

Toate se întâmplau în 2016 și să se întâmple asta la numai 20 de ani, chiar nu e de colo. Doar că Gabi nu a confirmat neapărat cât să ajungă pe buzele tuturor. A făcut-o însă cu Rivel Plate și a adus trofeul care a generat bucuria care se poate vedea în imaginea de mai sus. Rio de Janeiro a fost blocat de o mare roșie. O altă pagină genială a fost scrisă în istoria fotbalului. Urmează FC Liverpool și… Al Hilalul lui Răzvan Lucescu, la Campionatul Mondial al Cluburilor. Ce competiție mișto va fi!