COLOSAL | Flamengo, celebrată în Rio după ce a câștigat Copa Libertadores

Flamengo
Flamengo

Flamengo este noua regină a Americii de Sud! După triumful din 1981 în Copa Libertadores, brazilienii din marea metropolă Rio de Janeiro au luat o pauză. Una, ce-i drept, mare, de vreo 38 de ani. Până la meciul cu River Plate. Una dintre marile echipe ale Argentinei și ale continentului sud-american. 1-0 pentru reprezentanții „pumelor” încă din minutul 14. Cumva, ne întorceam în timp cu 20 de ani. Când Mario Basler o ducea pe Bayern Munchen în avantaj în debutul finalei Champions League cu Manchester United.

Gabriel Barbosa, cât Sheringham și Solskjaer la un loc!

elefant.ro

Nimic nu avea să anunțe finalul care s-a consumat. Cu Sheringam și Solskjaer marcând în prelungiri pentru o finală epocală, o victorie incredibilă. Cei doi monștri sacri din Anglia nu mai joacă de mult. Însă Flamengo l-a avut pe Gabriel Barbosa. Gol în minutul 89. Gol în minutul 90+2. Roșu în minutul 90+5. Ce mai conta? Copa Libertadores revine după aproape o veșnicie în vitrina clubului, iar lacrimile suporterilor roș-negri din tribune curg șiroaie. Nimeni nu vrea să se trezească din vis. Un simplu băiat devine erou peste noapte. „Gabicol” nu e vreun fraier, pentru că după ce a călcat pe urmele lui Pele și ale lui Neymar la Santos a fost cumpărat de Inter Milano. A debutat în naționala Braziliei.

Flamengo ar putea juca contra lui Răzvan Lucescu

Toate se întâmplau în 2016 și să se întâmple asta la numai 20 de ani, chiar nu e de colo. Doar că Gabi nu a confirmat neapărat cât să ajungă pe buzele tuturor. A făcut-o însă cu Rivel Plate și a adus trofeul care a generat bucuria care se poate vedea în imaginea de mai sus. Rio de Janeiro a fost blocat de o mare roșie. O altă pagină genială a fost scrisă în istoria fotbalului. Urmează FC Liverpool și… Al Hilalul lui Răzvan Lucescu, la Campionatul Mondial al Cluburilor. Ce competiție mișto va fi!