Facundo Piriz ia o avere pentru a juca la FC Rapid 1923?!

Facundo Piriz
Facundo Piriz

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

UPDATE / Imediat după ce articolul a fost publicat pe Facebook, impresarul Florin Manea a comentat, negând informația oferită de Fanatik. Agentul susține că sumele vehiculate, inclusiv comisioanele impresarilor, nu sunt reale! Acesta a anunțat că va publica și contractul jucătorului. Rămâneți pe 1923.ro pentru noi informații!


Facundo Piriz, jucătorul transferat de FC Rapid 1923 și elogiat de Daniel Pancu la prezentare, este plătit regește. Pe lângă cei 40.000 de mii de euro încasați la semnătură, mijlocașul uruguayan are un salariu mai mare decât mulți fotbaliști din prima ligă. Anume 8.000 de euro! Mai mult, încasările pot crește dacă Rapid reușește promovarea în Casa Pariurilor Liga 1, scrie fanatik.ro.
Facundo Piriz, salariu de primă ligă la FC Rapid 1923

Transferul lui Facundo Piriz la FC Rapid 1923 a fost numit de antrenorul Daniel Pancu drept o “minune dumnezeiasă”, dar, privind la încasările primite de uruguayan, mutarea nu mai pare atât de surprinzătoare. Facundo Piriz a încasat 40.000 de mii de euro în momentul semnării contractului valabil trei stagiuni. El primește un salariu lunar de 8.000 de euro, care poate crește cu 4.000 dacă echipa promovează în prima divizie! Situație în care Piriz va primi, bonus, încă 40.000 euro.

Agenții nu au fost deloc neglijați de club

Nici agenții jucătorului nu au fost lăsați deoparte de oficialii clubului Rapid. 30.000 de mii de euro au primit în momentul semnării contractului. În plus, în cazul unui transfer, agenții vor încasa 20 la sută din sumă. Toate detaliile mutării:

  • 40.000 de mii de euro, bonusul la semnătură primit de Piriz
  • 30.000 de mii de euro, comisionul agenților
  • 8.000 de euro, salariul lunar al jucătorului
  • 12.000 de euro, salariul lunar al fotbalistului dacă Rapid promovează
  • 40.000 de euro, bonusul lui Facundo Piriz dacă echipa promovează
  • 20 la sută primesc agenții în cazul unui viitor transfer

4.000 euro lunar al doilea cel mai mare salariu din Regie

Cifrele prezentate de fanatik.ro sunt de-a dreptul impresionante, dacă ne gândim care sunt celel mai mari salarii până la venirea uruguayanului. Conform informațiilor deținute de 1923.ro, nici măcar un jucător nu câștiga mai mult de 4.000 de euro. Sumă aparent decentă pentru liga a doua. Însă oarecum nejustificată, având în vedere că ea este revendicată de jucătorii străini care au avut prestații deplorabile, în bună măsură, până acum.