Șocul șocurilor! Mircea Lucescu pe bancă în locul lui Daniel Pancu?!

Șocul șocurilor! Mircea Lucescu pe bancă în locul lui Daniel Pancu?!

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu a antrenat Rapid

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Dan Tudorache, primarul sectorului 1, insistă în culise pentru o mutare-șoc! Revenirea în antrenorat a lui Mircea Lucescu, în „B”! Edilul încă nu a obținut acordul lui Mircea, dar continuă să-l preseze pe tehnicianul în vârstă de 74 de ani să-i ia locul lui Daniel Pancu. FC Rapid 1923 a încercat să mascheze tensiunea internă cu o conferință de presă a președintelui Ovidiu Burcă. Situația reală în urma apariției lui Burcă? Daniel Pancu e confirmat în declarațiile publice. Dincolo de aparențe i s-a stabilit deja înlocuitorul! Alertat de începutul de sezon pe care suporterii îl consideră dezamăgitor, primarul DanTudorache îl presează pe Mircea Lucescu să redevină antrenor al giuleștenilor!

Mircea Lucescu ar reveni în B după… 40 de ani!

Soluția sună fantasmagoric, însă șansele să se ajungă la o astfel de colaborare surprinzătoare ar fi alimentate tocmai de către antrenor. „Lucescu nu i-a spus «nu» primarului, a acceptat să continue discuțiile, ba chiar i-a dat de înțeles c-ar fi posibil să accepte postul„, pretind surse din club. Lucescu ar coborî din nou în „B” după 40 de ani! A mai condus o formație din liga a doua la începutul carierei sale, pe Corvinul Hunedoara. Club pe care l-a urcat în primul eșalon și pe care l-a transformat într-unul dintre cele mai tari din țară. O realizare cu care Mircea a atras atenția asupra talentului său de antrenor. Mai are el și acum energia necesară pentru munca din „subsolul” fotbalului?

„Lucescu e garanția că va mai fi primar”

Tudorache nici nu se mai gândește la așa ceva, nu randamentul echipei constituie motivația principală a lui în negocierea cu Lucescu. Mai mult îl interesează alegerile programate în vara anului viitor, când speră că-și va păstra funcția. Angajarea lui Lucescu ar fi o lovitură de imagine fantastică. I-ar cuceri pe suporterii vișinii, care ar trece și peste o eventuală ratare a promovării, încântați că „nea Mircea” s-a întors la ei și că revenirea idolului ar constitui un semn despre planurile serioase ale clubului. Rapidiștii votează, deci miza e concretă.

Tudorache e convins că dacă l-ar convinge pe Lucescu ar fi ca și cum și-ar asigura victoria în alegeri”, explică apropiați ai primarului. El nu e acționar al Rapidului. Nu are nici vreun post executiv, dar funcționează în continuare ca un fel de patron al vișiniilor. De când a girat reînființarea echipei, înscrierea ei în competiții și recuperarea numelui și a mărcii istorice.

Îl curtează de un an

Tudorache l-a atras deja pe Lucescu aproape de Rapid, Mircea a asistat la majoritatea partidelor pe care le-au disputat vișiniii în ultima vreme, inclusiv în deplasări a mers. Primarul îl tenta de un an cu postul de președinte al clubului. „Il Luce” tot a amânat răspunsul, gândindu-se că n-ar renunța la antrenorat pentru o muncă mai mult de reprezentare decât de decizie. Tudorache vine acum cu o idee nouă: Lucescu, reformatorul Rapidului spre sfârșitul anilor ’90, să se așeze din nou pe banca vișiniilor.

S-au aprins de la transferuri

Rapid s-a plimbat prin liga a treia în sezonul trecut, a promovat ușor și suporterii sunt surprinși acum că echipa nu are în continuare același parcurs. Nivelul din liga a doua se dovedește mai tare decât calculaseră conducătorii clubului. Acționarul principal Angelescu, președintele Burcă și directorul sportiv Florin Manea au alcătuit lotul, Pancu n-a avut influență în alegerea achizițiilor. Oficialii evită să-și asume responsabilitatea, de teama reacției galeriei. „Eu n-am făcut niciun transfer, dar nu mă plâng de asta, îmi asum același obiectiv cu care am pornit, promovarea, și am încredere în lot, nu mă îndoiesc de valoarea jucătorilor. E doar un context cu ghinion, cu absențe, cu greșeli imense ale noastre”, crede Pancu. „El e simbolul clubului, e cel mai important personaj de aici”, spusese Burcă despre Pancone.

Sursa: gsp.ro