NEWS ALERT / Președintele Ovidiu Burcă, conferință de presă de urgență

Ovidiu Burcă
Ovidiu Burcă a lucrat și cu Valerii Moraru

FC Rapid 1923 se află pe locul 7 în Liga 2, după 6 etape, 10 puncte, cu opt mai puțin față de liderul surprinzător Turris Măgurele. Ovidiu Burcă, președintele giuleștenilor, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre această situație, de la care a lipsit antrenorul Daniel Pancu. În plus, Burcă a explicat și de ce derby-ul FC Rapid 1923 – Petrolul nu se va mai juca pe Arena Națională.

Ce a declarat Ovidiu Burcă

”Nu sunt un președinte căruia îi place să apară des. Dar sunt momente în viața unei echipe când trebuie să ies să vorbesc despre situația clublui. E o situație tensionată pentru că nu e un sezon așa cum ne-am fi dorit. Nu pot să vorbesc despre situația actuală fără să fac o paralelă cu situația de acum doi ani. E un mare câștig că ne numim FC Rapid. E o mare bătălie pe care am câștigat-o. Ne putem mândri cu două promvări succesive, alții încă se chinuie. Există o strategie pozitivă.”

Președintele echipei vișinii a continuat

„Lucrurile nu sunt așa cum le prezintă unii. Sunt unele lucruri care ne frământă, pe care nu le-am așteptat, dar se întâmplă astfel de lucrurui în viața unei echipe noi. Lucrurile sunt clare: există un blocaj mental. Presiunea de a juca în tricoul Rapidului nu e la îndemâna oricărui jucător. Am fost surprinși când i-am auzit pe unii că n-am avut o strategie coerentă. Am avut! Am adus jucători tineri pentru a-i învăța ce înseamnă exigențele unui asemenea club”, a spus Burcă, la întâlnirea cu jurnaliștii.

Burcă: ”O echipă se formează în astfel de momente de suferință”

Oficialul grupării de lângă Grant a spus că Pancu are parte, cel puțin momentan, de susținere și că are încredere că echipa își va reveni. ”Jucătorii se vor adapta și ne vor aduce foarte multe bucurii. În plus, o echipă se formează în astfel de momente de suferință. De aceea, eu cred că e un moment în care lucrurile se așază în vestiarul Rapidului. E nevoie de timp, de consecvență, e un moment în care trebuie s fim uniți, de la suporteri până la conducere și jucători. Încercăm să fim alături de Daniel Pancu și jucători, încercăm să le arătăm susținerea noastră și sperăm că lucrurile vor intra în normalitate. Într-un fel, trebuia să ajungem și aici, mai devreme sau mai târziu, dar este timp să remediem”, a mai spus Burcă.