INTERVIU / Dan Tudorache: „Dacă echipa nu merge, mă urc cu picioarele pe ei”

Dan Tudorache
Dan Tudorache

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1 şi părintele noului Rapid, aşa cum l-a catalogat Daniel Pancu, a acordat un interviu pentru ProSport în care a atins cele mai arzătoare subiecte. Edilul a vorbit despre posibila revenire a lui Mircea Lucescu în Giuleşti, dar şi despre clauzele pe care actualul tehnician le are în contract.

Interviu Dan Tudorache

Dan Tudorache: “Sper ca în octombrie să intru în posesia Pro Rapid”

În clipa de faţă, ce rol are Primăria Sectorului 1 în cadrul clubului?

Noi, în momentul de faţă, nu am dat niciun leu pentru că la mijloc sunt bani publici, nu ar fi fost normal. Când am avut ideea, am dorit să preiau Clubul Sportiv Rapid la Primărie pentru a-l sprijini. Mă refer la toate disciplinele care, acum, ţin de Ministerul Transporturilor. A fost un impediment, cu stadionul. Cadastral este pe Sectorul 1, iar adresa o are pe Sectorul 6. Am avut discuţii cu primarul de la Sectorul 6 şi acel proiect a murit. Mie îmi era foarte simplu să preiau toate disciplinele, handbal, polo, baschet… Nu s-a putut şi m-am axat pe echipa de fotbal. Rolul unei primării nu este să plătească jucătorii, să aducă bani în club. Noi vrem să asigurăm baza de pregătire. Eu aşa le-am promis că le vom pune la dispoziţie logistica, pe o chirie corectă.

A mai apărut vreo noutate cu baza Pro Rapid?

Vrem să o preluăm, ne chinuim de mult timp să facem asta. Promisiuni am de la Teodorovici, ca şi ministru al Finaţelor, să dea acea hotărâre de guvern, să dea în administrare acea bază la Primăria Capitalei. Pentru că noi, sectoarele, nu avem patrimoniu, după care să ne-o dea nouă în administrare Primăria Capitalei, prin Consiliul General.

Deci, pe undeva prin octombrie, ar fi pe ordinea de zi la o şedinţă de Guvern. Eu sper că în octombrie să intru în posesia bazei Pro Rapid şi să o pot pune la dispoziţia nu numai pentru clubul Rapid, ci a tuturor cluburilor care vor să facă performanţă. Este vorba de o bază foarte mare, de 3 hectare şi jumătate, şi este păcat, este în paragină. Mă duc periodic acolo, parcă să-mi fac rău, mă doare cum arată acum. Sper să ajungă în octombrie în administrarea noastră şi în câteva luni să o punem la dispoziţia locuitorilor Sectorului 1 şi echipei Rapid.

Dan Tudorache: “Pancu şi-a asumat faptul că Rapid va promova”

Vine Mircea Lucescu în locul lui Daniel Pancu?

Mircea Lucescu îmi este foarte apropiat, este prietenul meu, am discutat cu dânsul tot ce se poate discuta despre fotbal şi despre Rapid. Pancu a semnat un contract în care condiţiile sunt clare, stricte faţă de promovare şi rezultatele din campionat. Atât timp cât Pancu va avea rezultate, el va duce Rapid în vara anului 2020 în Liga 1. Eu nu concep altceva decât promovarea anul viitor, nu există altă variantă. Când am început proiectul în Liga a 4-a, am promis că în vara lui 2020 vom ajunge în Liga 1.

Mircea Lucescu nu are rol oficial la club

Ce rol are Mircea Lucescu la Rapid?

În prezent, Lucescu nu are niciun rol în club, este doar prietenul nostru. Eu sper că ne va da o mână de ajutor dacă suntem într-o sincopă, adică dacă nu avem rezultate. Rapid trebuie să promoveze. Dacă nu poate cu Ionescu, va veni Popescu. Dacă nu poate cu Popescu, vine Georgescu. Nu există altă variantă. Pancu are clauze clare de performanţă în contract. El şi-a asumat faptul că Rapid trebuie să promoveze. De Pancu sunt mulţumit, sper ca acel lot să se omogenizeze. Din punctul meu de vedere, Rapid şi Petrolul sunt principalele candidate la promovare.

Dacă se ratează promovarea există pericolul ca acest proiect să se încheie?

Eu încerc să creez un melanj între galerie şi acţionari pentru că aşa este normal. O echipă nu poate exista fără galerie. Nu cred că s-ar încheia proiectul… Nu… Eu sunt dispus să fac orice ca să-mi ating obiectivul, ca Rapid să promoveze. Mai multe nu pot să spun.

Dan Tudorache: “Niculae mi-a spus că revine doar dacă pleacă Burcă”

Cei de la AFC Rapid au deschis tot felul de procese…

Mi-au făcut plângere penală… Eu am ajuns la poliţie doar într-un dosar cu Rapid, mi-a făcut unul pe nume Stoica plângere… Asta este… Atât timp cât nu sunt bani publici nu au ce să reclame. Este adevărat, au încercat să şi politizeze cei de la AFC susţinerea Rapidului, s-au dus către USR la un moment dat, au încercat să ne blocheze să facem orice investiţie în vreo bază. La un moment dat am încercat să achiziţionăm şi baza Coresi, dar din cauza unor reclamaţii am preferat să aştept baza Pro Rapid.

Pot să vă mai spun că Rapid, din vara anului viitor, va avea două terenuri pe care va putea să-şi desfăşoare partidele consierate pe teren propriu. Stadionul Rapid, cu 15.000 de locuri, care, sper eu, ca în toamna viitoare să fie gata, şi mai avem o alternativă, stadionul de la Arcul de Triumf, care va avea 10.000 de locuri. Din vara anului viitor, Rapid va fi o echipă privilegiată pentru că va avea la dispoziţie două terenuri de joc.

Dezvăluiri despre transferuri

De ce a plecat Daniel Niculae?

Am avut o discuţie cu el în vara anului trecut, când i-am propus postul de jucător-preşedinte la Rapid. El a spus că vine doar dacă pleacă Burcă. Au fost orgolii care nu au fost trecute şi el a preferat să renunţe. Dar uşa pentru el este încă deschisă. Dacă îşi reconsideră solicitările cu privirea la plecarea lui Burcă, noi îl aşteptăm cu braţele deschise.

Cine face, până la urmă, transferurile la Rapid?

Eu nu mă pricep, le-am spus clar că au mână liberă, că nu mă interesează pe cine aduc, dar dacă echipa nu merge, mă urc cu picioarele pe ei (n.r. râde). Menirea mea este să-i sprijin. Dar dacă nu există performanţă, le cer socoteală.

Sursa: ProSport