CS Rapid, prăpăd la handbal în prima ligă. Aur la box și lupte pentru juniori!

Sala Rapid
Sala Rapid

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Echipa feminină de handbal a CS Rapid a pierdut al cincilea meci consecutiv din liga națională. Practic, are zero puncte și la fel de multe perspective de a rămâne în primul eșalon. Dacă la Zalău a fost 20-26, iar acasă cu Buzăul s-a pierdut cu 27-31, pe terenul din Baia Mare a venit urgia: 22-37. Motiv pentru care, cel puțin momentan, ne concentrăm pe premianți. E adevărat, acestea au fost obținute le categorii de vârstă inferioare. Trebuie să ne bucure totuși că avem campioni în devenire, dar este păcat că la seniori performanțele sunt aproape absente.

Aur și argint pentru CS Rapid la campionatele naționale de box feminin

În altă ordine de idei, la Campionatele Naționale de box feminin de la Eforie Nord, pugilistele de la CS Rapid București au urcat în două rânduri pe podiumul de premiere:

  • Carina Nicolae loc 1 ctg 41,5 Kg
  • Miruna Popescu loc 2 ctg 62 kg

Carina Nicolae este în primul an la cadeți, categoria de vârstă unde s-au cucerit cele două medalii. Sportivele sunt antrenate la CS Rapid București de maestrul Mihai Stavri.

Medalii și pentru micii luptători!

Mai mult, la Târgoviște au avut loc etapele finale ale Campionatelor Naționale de lupte pentru juniori. Delegația Rapidului a avut o comportare excelentă pe saltea, sportivi feroviari ajungând, în mai multe situații, pe locuri fruntașe. La lupte feminin, la categoria de greutate 53 de kilograme, Ana-Maria Pîrvu a devenit campioană națională, în vreme ce Gabriela Gorgos, la 50 kg, a cucerit medalia de argint. Cele două sportive sunt pregătite de către antrenorul Cornel Zaharia. La lupte greco-romane, Mihai Dragomir, la 130 kg, a devenit vicecampion național, iar Robert Florea, la 97 kg, a cucerit medalia de bronz. Ionuț Onaș, la 63 kg, s-a situat pe locul al cincilea, pierzând ultimul meci din recalificări. Bilanțul CS Rapid București la această competiție se cifrează, așadar, la patru medalii, dintre care una de aur, două de argint și una de bronz.

Handbalistele merg bine, dar la juniori

Totuși, și echipa feminină de handbal junioare I Rapid București a câștigat primele două meciuri din campionatul național. Formația noastră s-a impus în deplasare cu 33-17 în fața celor de la AHC Olimpic Muntenia, după care au însvins cu 37-30 pe CSS 2 București. Echipa noastră, pregătită de Adriana Milea și Roxana Bodîrlău, este pe locul secund al seriei, cu 6 puncte acumulate. Obiectivul echipei rapidiste este calificarea în grupa valoare și o clasare cât mai bună la final.

Locul 3 în prima etapă la popice

Nu în ultimul rând, La Târgu Mureș a avut loc prima etapă a Cupei României pe echipe, la popice feminin senioare. Fetele pregătite de către antrenoarea Vasilica Pometcu s-au clasat pe locul al treilea cu 2908 puncte, fiind devansate de Electromureș Tg. Mureș și Conpet Ploiești. Rezultatul putea fi chiar mai bun, locul secund, dacă două dintre titulare, Ștefania Șchiopescu și Maria Enescu ar fi evoluat la adevărata lor valoare. În calendarul acestei competiții vor mai urma încă două etape, în care rapidistele pot urca în clasament. Podiumul se va determina la primăvară, când va avea loc finala Cupei României.