BREAKING NEWS / Mircea Lucescu a vorbit despre venirea la FC Rapid 1923

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu a antrenat Rapid

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Mircea Lucescu a oferit un interviu pentru fanatik.ro. După ce în ultima perioadă au apărut mai multe speculaţii că ar putea să-i ia locul lui Daniel Pancu pe banca tehnică a FC Rapid 1923. “Il Luce” a anunţat ferm că nu vrea să se întoarcă în fotbalul românesc, preluarea unei echipe din Liga 1 nefiind printre planurile lui. Antrenorul de 74 de ani a precizat că nu poate să vină în locul lui Daniel Pancu, pe care îl consideră ca şi copilul său.

Lucescu: “Nu merg la Rapid nici azi, nici mâine, nici peste 10 ani”

S-a scris în ultima perioadă că v-aţi întoarce la Rapid în locul lui Daniel Pancu.

Nu se pune problema. Niciodată nu voi veni să-i iau locul unui antrenor tânăr. Cu atât mai mult cu cât este vorba de Daniel Pancu, care este ca şi copilul meu. Este un rapidist pur sânge. Ţin foarte mult la el. Cum să-i fac eu aşa ceva? Nu mă cunoaşteţi? Nu, chiar nu mă cunoaşteţi? Eu toată viaţa am avut un ţel din promovarea tinerilor. Îi ţin pumnii lui Daniel Pancu şi îi doresc să promoveze cu Rapidul. Sunt convins că va reuşi acest lucru. În acest momemt, vreau să pun punct tuturor speculaţiilor: Nu merg la Rapid nici azi, nici mâine, nici peste 10 ani.

Mircea Lucescu nu mai vrea în Liga 1

O să mai antrenaţi în Liga 1? La meciul fcsb – Mlada Boleslav aţi venit pentru a-i impulsiona pe jucători.

Nu pot să spui niciodată niciodată, dar e practic imposibil să mai antrenez în Liga 1. Am ajuns la un nivel şi nu văd cum aş putea găsi o echipă în Liga 1 unde să vin şi să încep un proiect. Rapidul şi Dinamo vor rămâne mereu în sufletul meu, dar am alte planuri, iar Liga 1 nu e printre ele (n.r. râde). Nu vreau să mă consideraţi arogant, nu vreau să se speculeze în niciun fel declaraţiile mele, dar mă mai vedeţi pe mine, la vârsta mea, să ajung să fiu înjurat sau chiar scuipat pe stadioanele din România?

Sincer, nu cred că mi se mai potriveşte asta, cu tot respectul pentru fotbalul românesc din care şi eu îmi trag seva. Pasiunea e mare, în mod sigur aş deveni o ţintă şi pur si simplu nu văd rostul. O să am întotdeauna sentimente speciale pentru Dinamo şi Rapid, dar atât. Vă rog, lăsati-mă să-mi văd liniştit de viaţa mea de acum.

“Mă vrea sincer la Rapid, dar este un tren în care eu nu mă voi urca”

Totuşi, de ce domnul primar Tudorache vă vrea atât de mult la Rapid?

Nu vreau să intru în nicio polemică. Probabil că domnul Tudorache mă vrea sincer la Rapid, dar este un tren în care eu nu mă voi urca (n.r. râde). La ultimele două meciuri ale giuleştenilor nu am mai fost în tribune. Tocmai ca să nu alimentez speculaţiile. Sunt conins ca domnul Tudrache vrea să facă bine Rapidului şi îi urez să aibă capacitatea şi inţelepciunea să ducă acest proiect cât mai sus. Numele de Mircea Lucescu normal că atrage toată opinia publică şi probabil din acest motiv sunt invocat lângă Rapid, mai ales că pe moment nu am angajament. Le mulţumesc tuturor pentru încredere şi voi fi mereu un suporter fidel al Rapidului din tribună