Daniel Pancu, furibund după meciul câștigat în fața celor de la Timișoara

Daniel Pancu Fotbal Club Rapid
Daniel Pancu la meciul Fotbal Club Rapid - Afumaţi

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

FC Rapid a dominat într-un mod categoric meciul cu ”fraţii” de la ASU Politehnica, aşa cum avea să le spună la finalul partidei şi antrenorul Daniel Pancu, însă golul victoriei a venit chinuit, în minutul 83. După o fază creată de Oanea şi un autogol al experimentatului Cristian Scutaru. Reuşita a picat însă într-un moment greu pentru giuleşteni, după ce rămăseseră în zece jucători, odată cu eliminarea lui Rareş Lazăr (75), iar timişorenii începuseră să preia contolul partidei. Labeau (16), Roskopf (23), Hlistei (40, 42, 45, 45+3) au irosit ocazii bune de gol în prima repriză, acesta din urmă lovind şi transversala. Ritmul la poarta lui Murariu s-a menţinut şi după pauză.

Labeau (55) şi Hlistei (72) au avut noi situaţii, iar intrarea de KO a lui Rareş Lazăr (74) asupra lui Călin Jurj, care i-a şi adus eliminarea, părea să îi pună pe rapidişti în încurcătură. Nu a fost însă cazul, pentru că timişorenii au rezolvat ceea ce elevii lui Daniel Pancu nu au putut. La o fază a lui Oanea, o pătrundere în careu pe stânga şi o centrare în faţa porţii, Mera a deviat, Murariu a fost păcălit, iar Cristian Scutaru (83) a trimis mingea în autogol. Poliştii au replicat abia în minutul 90. Atunci când Piţigoi a reimis destul de puţin pe lângă bară după o centrare a lui Ignea.

Daniel Pancu, nervos la final

”Am dominat total un adversar care nu a ieşit din 16 metri 80 de minute. Şi în opt oameni dacă jucam, câştigam meciul ăsta.” S-a terminat 1-0, iar Rapid a câştigat derby-ul cu Politehnica şi respiră după eşecul drastic suferit runda trecută. La final, la interviu, antrenorul Daniel Pancu a fost nervos.

”A fost un joc la o singură poartă. 90 de minute s-a jucat la o singură poartă, într-o singură direcţie, cu cinci jucători de bază absenţi, plus copii. Am fost sterili, într-adevăr, nu am avut răutate, agresivitate la finalizare. În rest nu cred că se pune problema asupra victoriei. Am dominat total un adversar care nu a ieşit din 16 metri 80 de minute. Şi în opt oameni dacă jucam, câştigam meciul ăsta. E o victorie de caracter, de moral, a jucătorilor. Au forţă, demonstrează. Au trecut printr-un moment greu, se obişnuiesc uşor-uşor cu ceea ce înseamnă Rapidul şi vor demonstra, vor demonstra că sunt cei mai buni”, a spus, la microfonul TelekomSport, antrenorul FC Rapid, citat de ProSport.

Daniel Pancu este nemulțumit de gazon

Nemulţumiri au fost şi faţă de suprafaţa de joc. Pancu spune că nu e interesat de rezultate, ci ca jocul echipe să mulţumească spectatorii. ”Nu voiam un scor mai mare. Aveam nevoie de fotbal, de joc. Dacă ni se oferă şi un gazon pe măsură, poate o să jucăm un fotbal şi mai plăcut decât asta, cu foarte multe ocazii, cel puţin la meciurile de acasă. O echipă cu pretenţii are nevoie de un gazon bun. Nu mă interesează rezultatul pe mine, să fie clar, pentru toată lumea. Mă interesează jocul echipei. A fost un joc execrabil la Turnu Măgurele. Puteam să pierdem şi cu 7-0. Nu am avut atitudine, nu am avut caracter, nu am avut nimic. Plus că nu am legat trei pase, nu am respectat nimic din ce am făcut. Mă interesează doar jocul echipei. Nu mai vorbesc până la proba contrarie. Vă las pe toţi să mă consideraţi nebun, atât”, a mai declarat Daniel Pancu.

”Voi lăsa Rapidul ăsta în cupele europene”

Antrenorul Rapidului încă aşteaptă întăriri, spune că toţi adversarii sunt dificili în acest sezon, că nu are griji în privinţa postului său şi că va rămâne la club o perioadă îndelungată. ”Nu am nicio problemă cu nimeni. O să vedeţi în continuare ce se întâmplă. Sunt aici pe un termen lung, foarte lung chiar şi voi lăsa Rapidul ăsta în cupele europene. Dar mai am de rezolvat nişte probleme pe parcurs. Aştept jucători şi mai e puţin. Eu aştept de două luni. O să mai bină. Toate meciurile sunt grele, pentru că ăştia sunt adversarii. Aţi văzut şi azi. Am jucat cu fraţii noştri şi aţi văzut ce s-a întâmplat pe teren. Trebuie să fim pregătiţi de luptă. Pe fotbal nu cred că se pune problema de echipe mai valoroase decât noi”, a mai spus Pancu la finalul partidei cu ASU Politehnica.