Simona Halep: Roland Garros, Wimbledon și au mai rămas două!

Simona Halep
Simona Halep

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Simona Halep a uimit lumea tenisului mondial. Nu neapărat că victoria de la Wimbledon nu era posibilă, dar victoria 6-2, 6-2 în fața Serenei Williams a reprezentat o demonstrație de forță. Meciul perfect al carierei sale, făcut chiar în finala celui mai prestigios turneu de tenis din lume. Simona Halep nu mai este pe locul 1 mondial, deocamdată, va urca doar pe 2, dar a reușit ceva mult mai important. Câștigarea celui de-al doilea turneu de mare slam din carieră. După Roland Garros în 2018. În a cincea finală jucată. Acum, fie vorba între noi, Simona Halep este la 50 la sută ca performanță. În sensul că are nevoie să triumfe la US Open și Australian Open pentru a-și completa un careu de ași de vis. Forma o recomandă pentru așa ceva. Simo a atins o maturitate și un psihic care o pun în postura de a fi cea mai bună măcar trei-patru ani de aici înainte.

Simona Halep este în vârf de formă

Nu suntem specialiști în tenis, dar când observi un astfel de spectacol sportiv nu ai cum să nu îți dai seama de calitățile pe care atletul le are. Sigur, nu o fi Halep cea mai talentată din istorie, dar modul de a compensa prin alte aptitudini au adus-o aici. Și poate să ajungă și mai sus. Mult mai sus. După modul în care a învins-o pe Serena Williams am putea spune că cele cinci finale de Grand Slam pe care le are în CV ar putea deveni 10 în câțiva ani. Iar numărul trofeelor, măcar patru. În sensul că în palmares ar putea și ar trebui să intre și câte unul din cele care deja lipsesc. Simona Halep va mai sta mult și bine și pe locul 1, adică va obține mai mult decât maximum posibil. Va intra, definitiv, în galeria selectă a celor mai mari sportivi români din toate timpurile. Sigur, nu sunt puțini, dar nici prea mulți.

Invidia, sport național și în România

Nu-i enumerăm pentru că apar discuții inutile. Cert este că această jucătoare de tenis ieșită din tipare ar putea fi, la finalul carierei, lejer în top 3. Alături de cine? Bună întrebare! Rămâne de văzut. Firește, între timp, mulți, mai ales români, majoritatea clasați de la locul 4.000.000.000 mondial în jos îi vor găsi nod în papură. Așa se întâmplă însă peste tot. Inclusiv în, să zicem, Spania. Lecturând Cristiano Ronaldo: The Biography„, de Guillem Balague, am înțeles că la iberici invidia este la mare preț. Ronaldo a simțit asta din plin. La fel cum a simțit și Messi după 0-4 cu Liverpool, când pe aeroportul din Barcelona a fost tratat grosolan de fanii catalani! Cum, mă?! Așa bine! Exact cum se întâmplă și cu Simona. Deocamdată să ne bucurăm de acest succes magistral de la Wimbledon și să ne pregătim pentru noi momente de fericire. Fiindcă Halep a atins o maturitate teribilă!

Simona Halep ar putea fi a zecea pe o listă incredibilă

Și, dacă va câștiga toate cele patru turnee de Grand Slam, cum preconizăm și cum ea sigur și-a pus în cap, trebuie să menționăm clar că va rămâne definitiv și irevocabil în istoria tenisului mondial. De ce? Păi ia lecturați lista de mai jos.

  • Margaret Court (Australia)
  • Serena Williams (SUA)
  • Steffi Graf (Germania)
  • Chris Evert (SUA)
  • Martina Navratilova (Cehia)
  • Billie Jean King (SUA)
  • Maureen Connolly (SUA)
  • Doris Hart (SUA)
  • Maria Șarapova (Rusia)

Sunt numele singureleor sportive care, până azi, au triumfat la fiecare dintre aceste turnee de Grand Slam. Simona poate fi a zecea și va fi sigur în maximum patru ani. Iar de încheiere, mai aruncați un ochi pe țările din care provin sportivele de mai sus. Atât am avut de spus!