NEWS ALERT / Încă un transfer anunțat de Fotbal Club Rapid!

Fotbal
Fotbal

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Fotbal Club Rapid își întărește defensiva prin transferul unui fundaș uruguayan ce a evoluat pentru naționala U20 a țării sale, scrie site-ul oficial al clubului. Facundo Mallo (24 de ani) este un fundaș central, născut la Montevideo. Acolo unde și-a început și activitatea în fotbalul mare, în 2014, la Liverpool Montevideo. Formație cu care a câștigat liga secundă uruguayană, fiind remarcat de către antrenorul naționalei U20. După trei ani petrecuți la formația din Montevideo, Mallo s-a transferat la Torque. Unde a fost coleg cu argentinianul Matias Roskopf, noul atacant al Rapidului, reușind să înscrie două goluri, în 26 de meciuri jucate în prima ligă uruguayană, în 2018.

Facundo Mallo a venit pe filiera Florin Manea

În primăvară, Facundo Mallo Blanco a semnat cu Dinamo București, pentru care a evoluat în trei meciuri, toate câștigate de „câini”, fără gol primit. Venit prin intermediul lui Florin Manea, Mallo va juca în tricoul alb-vișiniu pentru următorul sezon, alăturându-se unei linii de fundași centrali din care mai fac parte Alex Iacob, Bogdan Manole, Alex Catrici și Adrian Neacșu.

Ce a declarat Facundo Mallo după ce a semnat cu Fotbal Club Rapid

„Sunt foarte fericit să ajung la Rapid, este un club mare, cunoscut în lume, care a avut performanțe în Europa, și sunt sigur că putem să revenim în fruntea fotbalului românesc. Sunt aici pentru a pune umărul la obiectivul de a ajunge în Liga 1 și să fac tot posibilul pentru a-i face fericiți pe minunații suporteri ai Rapidului”, a spus Mallo pentru sursa citată. Facundo Mallo este cel de-al șaselea jucător nou ce se alătură Rapidului în această vară, după George Tudoran, Matias Roskopf, Alex Dulca, Gabriel Dodoi și Rareș Lazăr.

Carte de vizită

Nume: Facundo Mallo Blanco

Data și locul nașterii: 16 ianuarie 1995, Montevideo (Uruguay)

Poziție: fundaș central

Înălțime: 188 cm

Greutate: 81 kg

Carieră:

  • 2014/2015: Liverpool Montevideo (Uruguay, Liga 2) 13/3
  • 2015/2016: Liverpool Montevideo (Uruguay, Liga 1) 18/0
  • 2016: Liverpool Montevideo (Uruguay, Liga 1) 14/0
  • 2017: Liverpool Montevideo (Uruguay, Liga 1) 17/0
  • 2017: Torque (Uruguay, Liga 2) 7/0
  • 2018: Torque (Uruguay, Liga 1) 26/2
  • 2018/2019: Dinamo București (Liga 1) 3/0

Sursa foto: liga2.prosport.ro