NEWS ALERT / „Roskopf va fi un idol al tribunelor!” Robinho a avut aceeași prezentare…

Roskopf, alături de Messi
Roskopf Messi

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Florin Manea a reușit să aducă un atacant cu un background extrem de interesant. Este vorba de argentinianul Matias Ezequiel Roskopf. Cel care a evoluat pentru naționalele U15 și U17 ale „pumelor”. Dar care, din păcate, nu a mai jucat fotbal de mai bine de jumătate de an. Și nu pentru că ar fi avut vreo problemă medicală… Directorul sportiv a vorbit despre noul „vârf” ce a venit de la Boca Juniors șicare vrea să ducă Fotbal Club Rapid în prima ligă.

Ce a declarat Florin Manea pentru site-ul oficial al clubului

„Pentru Roskopf avem un parteneriat cu Boca Juniors, din care noi deținem 60 la sută din drepturile economice, iar ei 40 la sută. Practic, noi îl deținem 100 la sută, dar 40 la sută din drepturile economice vor merge către Boca Juniors. Este un jucător ce a evoluat la toate naționalele Argentinei, U15, U17, chiar și la U19, unde a fost convocat, chiar dacă nu a jucat. Colon a plătit pentru el 500.000 de euro, la 14 ani, după care a ajuns la Boca Juniors, tot pentru 500.000.

Motivul pentru care Roskopf nu a debutat în Liga 1

Prima dată, l-am dus la FC Botoșani, însă cei de acolo au refuzat să continue cu transferul, pentru că cei de la Boca nu renunțau la drepturile de formare, deoarece este o politică a clubului. Însă mi-au spus că dacă le vor trimite un e-mail ei le vor răspunde că nu vor cere drepturile niciodată. Președintele Botoșaniului nu a înțeles, a crezut că cei de la Boca vor să îl păcălească, după care Roskopf a ajuns la Hermannstadt. Cei de acolo, neavând achitate taxele, nu au putut să îl legitimeze, pentru că este extracomunitar. 

Vorbe mari despre atacantul argentinian

Până la urmă, mă bucur că s-a întâmplat așa, deoarece a ajuns la noi. Eu am o mare, mare încredere în el, este un jucător de mare valoare, o să vedeți! De obicei, lumea îmi spune să nu mă hazardez. Dar eu mă hazardez, cum m-am hazardat și cu Diego Fabbrini. Oamenii importanți din fotbal au ajuns să îmi dea dreptate, la televizor. Același lucru se va întâmpla și cu Matias Roskopf. Este o reușită pentru un club de Liga 2 să aibă un parteneriat cu Boca Juniors. În condițiile în care Boca este considerată Real Madrid al Americii de Sud. A vândut cei mai mari jucători ai Argentinei.

Să fii în naționala Argentinei înseamnă să ai competiție pentru naționala mare cu Messi, Higuain, Icardi, Aguero… Acest băiat vine de la un alt nivel, vine de la o școală a Boca Juniors, unde a stat cinci ani. Chiar îmi spuneau niște prieteni de la Hermannstadt, care l-au văzut, că are niște calități excepționale. Eu sper că va fi un idol al tribunelor și ne va ajuta mult”, a spus Florin Manea pentru siteul oficial al clubului.

Cine este Matias Roskopf

Vorbele lui Florin Manea sunt foarte frumoase, numai că la fel cam spunea și Daniel Pancu despre Robinho. Iar deznodământul deja îl știm. Pe bună dreptate a fost lăsat să plece brazilianul. Matias are un background interesant, chiar dacă nu a jucat vreun minut la Boca Juniors. Că a evoluat acolo la juniori… Așa și Bawab a jucat la Real Madrid și Barcelona, iar acum a retrogradat cu Chiajna. Vârsta e de partea lui, la fel și CV-ul. De acum trebuie să vină golurile!