Fotbal Club Rapid impresionează: l-a luat pe noul Dobrin! A crescut la Tottenham

Rareș Lazăr va juca la Fotbal Club Rapid
Rareș Lazăr va juca la Fotbal Club Rapid

Fotbal Club Rapid mută din nou pe piața transferurilor, reușind să cumpere unul dintre cei mai buni mijlocași centrali din sezonul trecut, pe Rareș Lazăr, de la CS Mioveni. În ciuda unei vârste fragede, doar 20 de ani, împliniți în luna martie, Lazăr a fost un titular de drept la formația argeșeană în ultimele două sezoane. În stagiunea trecută a reușt să înscrie un gol (în luna februarie, în Balotești – Mioveni, 0-2) în 30 de meciuri, din postura de mijlocaș defensiv, scrie site-ul oficial al clubului. Rareș se poate lăuda cu un record important. El este cel de-al doilea debutant, ca vârstă, din istoria ligii 1. După marele Nicolae Dobrin. Lazăr a debutat pentru FC Vaslui, într-o deplasare cu Ceahlăul. Pe 17 Mai 2014, pe când avea 15 ani, o lună și 19 zile.

Prima reacție a lui Rareș Lazăr după ce a semnat cu Fotbal Club Rapid

După falimentul Vasluiului, Lazăr a fost achiziționat de către CS Mioveni, însă a intrat și în atenția cluburilor mari din Europa, QPR, Liverpool și Tottenham, ultimele două chiar finalistele Ligii Campionilor. Cei de la Tottenham i-au oferit chiar un contract de joc pentru echipa U18. După terminarea perioadei de juniorat, Lazăr s-a reîntors în țară, la CS Mioveni. Acolo unde a jucat în ultimii doi ani, fiind unul dintre cei mai importanți mijlocași centrali din liga secundă. „La Rapid am găsit niște băieți de mare calitate, sigur o să mă integrez foarte repede și o să promovăm în Liga 1. Rapid e un brand, știe toată lumea că are niște suporteri extraordinari, sunt foarte emoționat și încrezător, și abia aștept să debutez în fața suporterilor și să îi fac mândri”a spus Lazăr pentru sursa citată, după primul antrenament alături de noii săi colegi.

CITEȘTE ȘI  Liga nimănui. 11 echipe orbecăie să ajungă în play-off pentru promovare

Faptul că Lazăr este unul dintre cei mai promițători jucători din țară o arată și faptul că a fost o prezență constantă la toate grupele de juniori ale României,  U16, U17, U18 și U19. Mijlocașul central a semnat pe o perioadă de doi ani și este cel de-al cincelea transfer al acestei veri, după George Tudoran, Matias Roskopf, Gabriel Dodoi și Alexandru Dulca.

Carte de vizită

Nume: Rareș Ștefănuț Lazăr

Data și locul nașterii: 28.03.1999, Vaslui

Poziție: mijlocaș central defensiv

Echipe:

  • 2013/2014 – FC Vaslui (Liga 1) 2/0
  • 2015/2016 – CS Mioveni (Liga 2) 1/0
  • 2016/2017 – Tottenham U18
  • 2017/2018 – CS Mioveni (Liga 2) 21/2
  • 2018/2019 – CS Mioveni (Liga 2) 30/1