Scenariu de vis pentru liga 2: 2,5 milioane de euro buget şi...

Scenariu de vis pentru liga 2: 2,5 milioane de euro buget şi 30 mii oameni la meci!

FCRB Rapid euro
Fotbal Club Rapid, buget imens in euro

Fotbal Club Rapid va avea cel mai mare buget din Liga 2, 2.500.000 de euro, și în sezonul următor. În care giuleștenii speră să promoveze încă o dată și să revină în primul eșalon. Prima achiziție: Mallo, fundaș central uruguayan de la Dinamo. Progresul accelerat al giuleștenilor continuă și după promovarea în Liga 2. Fotbal Club Rapid se înscrie deja printre favoritele la câștigarea Diviziei B în sezonul următor, scrie gsp.ro.

Argumentele celor de la Fotbal Club Rapid pentru o promovare instantă

Argumentele principale: banii și suporterii. Ultrașii vișinii au adoptat clubul înființat în urmă cu doi ani, au fost 10.000 de oameni la victoria cu Unirea Slobozia, 3-0, în urma căreia trupa lui Pancu a promovat din punct de vedere matematic. Fotbal Club Rapid a trecut lejer prin „C” și datorită investițiilor uriașe pentru un asemenea nivel, un buget anual de 1,4 milioane de euro, și pregătește cheltuieli și mai mari pentru revenirea în „A”!

2,5 milioane de euro este bugetul corect pentru promovare

Victor Angelescu, acționarul principal al vișiniilor, a anunțat la DigiSport „un buget printre primele două, trei din campionat!”. O sumă care va fi greu de egalat, deși în competiție vor exista multe formații interesate de primele două locuri, care permit progresul în Liga 1. „Dică se pregătește s-o preia pe FC Argeș și mi-a spus că a identificat cam 12 echipe care își vor propune promovarea în prima ligă!”, explică Pancu. Conform gsp.ro, bugetul vişiniilor va fi de 2,5 milioane de euro. Unul care face promovarea aproape ca o obligaţie pentru clubul susţinut de Primăria Sectorului 1.

Prima achiziţie vine de la… Dinamo

Giuleștenii sunt aproape să perfecteze primul transfer important: Facundo Mallo, 24 de ani, fundaș central de la Dinamo. Sud-americanul a bifat doar trei partide pentru „câini”, victimă a concurenței cu Ciobotariu și cu Grigore, fotbaliști eligibili U21, deci avantajați la criteriile după care Mircea Rednic stabilește formula de joc. Mallo a acceptat să treacă la Fotbal Club Rapid și a mai rămas doar să semneze contractul. Urmează și alte „cumpărături” importante, vișiniii au pe listă doar jucători din prima ligă și străini pe care Pancu îi consideră potriviți pentru promovare. Vor mai veni patru sau cinci nume noi, în afara uruguayanului. Printre aceştia Alex Ioniţă II, Relu Stoian sau Filipe Teixeira.

Se aşteaptă de la 30.000 oameni în sus la Fotbal Club Rapid – Petrolul

Vișiniii au prelungit contractul pentru a continua să joace meciurile de acasă în Regie, dar Ovidiu Burcă, acționar la Rapid, a dezvăluit că partidele importante din Liga 2 se vor disputa pe Arena Națională. Astfel, meciuri precum cele cu Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj (în cazul în care nu promovează) vor fi găzduite de cel mai mare stadion din România.

„Am semnat un nou contract pentru stadionul din Regie. Ne simţim foarte bine acolo, și suporterii se simt foarte bine. E important că am rămas în cartier, suntem foarte aproape de Giuleşti. Suntem ca acasă. Dacă vom avea un meci de genul Rapid – Petrolul, cu siguranţă vom juca pe Arena Naţională. Nu ştiu dacă se va umple stadionul, dar cu siguranţă vor asista cel puţin 30.000 de oameni, a spus Burcă, potrivit Prosport.